• Business

    Σκορπιός: Αυτά είναι τα νέα σχέδια του Ριμπολόβλεφ

    Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


    Μεγαλεπήβολα σχέδια για τον Σκορπιό, το θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, κάνει ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του από τον Απρίλιο του 2013, όταν και το αγόρασε από την Αθηνά Ωνάση ως δώρο γενεθλίων για την κόρη του Εκατερίνα.

    Το σχέδιο του Ρώσου αυτοκράτορα της ποτάσας προβλέπει μία μεγάλη επένδυση της τάξεως των 120 εκατομμυρίων ευρώ στο νησί, η οποία πλέον μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, μετά την πρόσφατη απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων να δώσει το “πράσινο φως” για την υλοποίησή της.

    Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, το φθινόπωρο του 2018, και αναμένεται να κρατήσουν περίπου τέσσερα χρόνια. Στα έργα θα απασχοληθούν κυρίως Έλληνες από τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές, ενώ Έλληνες θα προτιμηθούν και για τη στελέχωση των νέων υποδομών που είναι στα σκαριά.

    Τα σχέδια για τη μεταμόρφωση του Σκορπιού σε ένα πολυτελές θέρετρο για VIPs έχει αναλάβει ο διεθνής αρχιτεκτονικός οίκος Denniston International Architects & Planners. Σημαντικό στοιχείο που αξίζει να αναφερθεί αποτελεί η δέσμευση του Ριμπολόβλεφ ότι θα διατηρήσει ζωντανό τον θρύλο του Αριστοτέλη Ωνάση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το νησί, κρατώντας άθικτο το περίφημο Ροζ Σπίτι με τα προσωπικά αντικείμενα του Έλληνα θρύλου.

    Πηγή φωτό: ΑΠΕ

    Η μεγάλη αλλαγή που δρομολογείται στον Σκορπιό είναι η κατασκευή ενός πολυτελούς θερέτρου χωρητικότητας 48 κλινών, με σημείο αναφοράς μία βίλα τεσσάρων δωματίων με ιδιωτική πισίνα και σουίτες χωρητικότητας έως πέντε ατόμων. Δύο ακόμα βίλες θα μπορούν να φιλοξενήσουν από πέντε άτομα, ενώ προβλέπονται και άλλες δύο βίλες για έως και τέσσερα άτομα. Σε ξεχωριστό κτίριο θα φιλοξενούνται οι χώροι του προσωπικού του ξενοδοχείου, ενώ εντυπωσιακό είναι το σχέδιο για υπερυψωμένη πισίνα, η οποία θα ξεχωρίζει στο τοπίο.

    Μία άλλη πισίνα, ολυμπιακών διαστάσεων, θα κατασκευαστεί στην ανατολική παραλία, ενώ στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού προβλέπεται μία πίστα ιππασίας συνολικής επιφάνειας άνω των 2.500 τετραγωνικών.

    Μία ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι η παροχή ηλεκτρικών οχημάτων σε προσωπικό και επισκέπτες για τις μετακινήσεις τους στο νησί, ενώ η αρχιτεκτονική μελέτη δίνει έμφαση στην τοποθέτηση ηλιακών πάνελ για να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια. Επίσης, ήδη έχουν γίνει σημαντικές εργασίες για την αλλαγή όλων των ηλεκτρολογικών καλωδιώσεων και των σωλήνων ύδρευσης.

    Όσον αφορά στη χλωρίδα του νησιού, ήδη επί ημερών Ριμπολόβλεφ τα δέντρα και τα φυτά του Σκορπιού έχουν ξανανιώσει, ενώ σε αυτά έχουν προστεθεί και νέα που έχουν φυτευτεί, ώστε οι επισκέπτες του νησιού να γεύονται αποκλειστικά λαχανικά και φρούτα που φυτρώνουν εκεί. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις για παραγωγή και άλλων προϊόντων, όπως κρασιού, αλλά και τυροκομικών, καθώς στα σχέδια της οικογένειας Ριμπολόβλεφ είναι και η κατασκευή μίας φάρμας με ζώα.

    Με λίγα λόγια, ο Σκορπιός θα ζήσει νέες δόξες και θα γίνει ένας top κοσμοπολίτικος προορισμός, όπου όμως θα παραμένει ανεξίτηλη η σφραγίδα του ανθρώπου με του οποίου το όνομα συνδέθηκε άρρηκτα, του Αριστοτέλη Ωνάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλες business από τους Έλληνες εφοπλιστές – Σε 3 μήνες έχουν δώσει 1,2 δις για 70 πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πάμπλουτος Τσακαλώτος: Σε ποιους κολοσσούς επένδυσε 440.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Salvator Mundi: Από τον ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ στο εμιράτο του Άμπου Ντάμπι – Οι σκοτεινές διαδρομές της Τέχνης…



    ΣΧΟΛΙΑ