• Real Estate

    Σκλαβενίτης: Νέα προσπάθεια πώλησης 4 ακινήτων από το καταριανό fund Helens Re


    Νέα προσπάθεια για την πώληση τεσσάρων ακινήτων, μεγάλα καταστήματα, με μισθωτή το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, βρίσκεται σε εξέλιξη από το καταριανών συμφερόντων fund, Helens Re. Δύο βρίσκονται στην Αττική, σε Άλιμο και Νέα Ιωνία και δύο στη Θεσσαλονίκη, στην Πυλαία και τη Ν. Ευκαρπία.

    Η προηγούμενη έγινε τον Νοέμβριο του 2017, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το Helens Re τα είχε εξαγοράσει (συμβάσεις sale and lease back) το 2014 έναντι τιμήματος 116 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται από τον ισολογισμό της Μαρινόπουλος η οποία εξαγοράστηκε από την Σκλαβενίτης.

    Όπως εκτιμάται είναι πιθανό ο αγοραστής να είναι θεσμικός μια από τις ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) εφόσον, συμφωνηθεί το τίμημα και προχωρήσει η εξαγορά από το καταριανό fund που επιθυμεί να αποεπενδύσει.

    Καταστήματα – υπεραγορές με μισθωτή το εν λόγω σούπερ μάρκετ έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τόσο η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, όσο και η Grivalia ΑΕΕΑΠ. Οι πιο πρόσφατες συναλλαγές είναι αυτή της Grivaliaτον Οκτώβριο του 2017 όταν απέκτησε το χαρτοφυλάκιο της Ζήνων Ακίνητα (τελεί υπό εκκαθάριση) και στο οποίο περιλαμβάνονται ακίνητα μισθωμένα στον Σκλαβενίτη, ενώ η Πανγαία τον Ιούνιο επίσης πέρσι εξαγόρασε τέσσερα με τον ίδιο μισθωτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκλαβενίτης: Κερδίζει το «στοίχημα» των υπερμάρκετ – Ο ρόλος των προσφορών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επ. Ανταγωνισμού για Σκλαβενίτη: Ήρε τη δέσμευση πώλησης 12 καταστημάτων – Πού βρίσκονται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκλαβενίτης: Η επόμενη μέρα, οι προκλήσεις και τα ερωτήματα…



    ΣΧΟΛΙΑ