• Ναυτιλία

    Βρέθηκε αγοραστής για ένα από τα παλιά πλοία της NEL Lines. Όλες οι εξελίξεις


    Αγοραστή για ένα από τα πλοία της χρεοκοπημένης NEL Lines φαίνεται πως βρήκε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

    Η τιμή εκκίνησης για το πλοίο European Express (15.100 gt, κατασκευής 1974) τέθηκε στα 1,26 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ 24%, τιμή αισθητά χαμηλότερη από τα 1,97 εκατ. ευρώ που ζητούσαν οι πιστωτές της εταιρείας τον περασμένο Μάρτιο, όταν δεν υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον. Τώρα όμως, στην πέμπτη απόπειρα πώλησης του πλοίου, σύμφωνα με πηγή του ΟΛΠ, βρέθηκε αγοραστής, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος είναι ο αγοραστής, πόσες προσφορές υποβλήθηκαν και ποια είναι η τιμή πώλησης. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

    Αντίθετα, η δημοπρασία του πλοίου Ταξιάρχης (5.000gt, κατασκευής 1976), επίσης της NEL Lines, που ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Αυγούστου, ακυρώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου λιγότερες από 48 ώρες πριν την έναρξή της, χωρίς να υπάρξει κάποια εξήγηση. Η τιμή εκκίνησης για το πλοίο είχε τεθεί στα 850.000 ευρώ συν ΦΠΑ, για ένα πλοίο το οποίο χαρακτηρίζεται “επικίνδυνο και επιζήμιο” για το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς παραμένει αγκυροβολημένο εκεί από τον Ιούνιο του 2015 και έχει υποστεί διάβρωση.

    Ένα άλλο πλοίο της NEL Lines, το Kalli P (4.900 gt, κατασκευής 1996) επρόκειτο επίσης να βγει σε ηλεκτρονική δημοπρασία την 1η Αυγούστου, όμως η διαδικασία αναβλήθηκε, πιθανότατα για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds. Η αρχική τιμή για το πλοίο είχε τεθεί στα 4 εκατ. δολάρια, ενώ επισπεύδοντες είναι η Τραπεζα Πειραιώς και άλλοι πιστωτές.

    Επίσης, το πλοίο Αλκυόνη (3.330 gt, κατασκευής 1995) της NEL Lines πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό στις 29 Αυγούστου, με τιμή εκκίνησης στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Λ. Κολλάκης: Τα παλιά τάνκερ φεύγουν, τα νέα έρχονται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δωρεά 500.000 ευρώ από τον εφοπλιστή Πήτερ Λιβανό στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Άλλη μία αναχρηματοδότηση δανείου για την Star Bulk



    ΣΧΟΛΙΑ