• Ναυτιλία

    Τι γίνεται με τις αγωγές κατά τριών Ελλήνων εφοπλιστών για τα deals με την Kalani. Οι τελευταίες λεπτομέρειες

    Ευάγγελος Πιστιόλης - Γιώργος Οικονόμου

    Οι εφοπλιστές Ευάγγελος Πιστιόλης και Γιώργος Οικονόμου


    Για το 2019 έχουν μετατεθεί οι συζητήσεις επί των αγωγών που έχουν καταθέσει μέτοχοι κατά των ελληνικών ναυτιλιακών DryShips (του Γιώργου Οικονόμου)Top Ships (του Ευάγγελου Πιστιόλη) και Diana Containerships (του Συμεών Παληού) για τις συμφωνίες χρηματοδότησης που έκλεισαν με τη μυστηριώδη επενδυτική εταιρία Kalani Investments.

    Oι αγωγές κάνουν λόγο για χρηματιστηριακή απάτη από την πλευρά των τριών εταιριών σε συνεργασία με την Κalani Investments, που ήταν καταστροφική για τους μετόχους, ωστόσο, οι διαδικασίες στο αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.

    Και οι τρεις ιδιοκτήτες των εταιριών, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αρνούνται τους ισχυρισμούς αυτούς και έχουν δεσμευτεί να υπερασπιστούν τις ενέργειες τους στο αμερικανικό δικαστήριο. Ωστόσο κανείς δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημες απαντήσεις στις καταγγελίες.

    Η Kalani έχει έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και ελέγχεται από τον διαχειριστή hedge fund με έδρα στο Τορόντο, Marc Bistricer, και την εταιρία Murchinson Ltd.

    Πηγές αναφέρουν ότι η Murchinson είχε προσεγγίσει έναν αριθμό Ελλήνων εφοπλιστών και κατέληξε σε ορισμένες συμφωνίες, που περιλάμβαναν πωλήσεις τίτλων και reverse split μετοχών, οι οποίες ζημίωσαν του υπόλοιπους επενδυτές.

    Οι αγωγές των μετόχων, όπως αυτές που ασκήθηκαν κατά των DryShips, Top Ships και Diana Containerships χρειάζονται σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία και συχνά οι αποφάσεις είναι υπέρ των εταιριών ή καταλήγουν σε συμβιβασμό.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η δικαστής της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Sandra J Feuerstein, αποφάσισε να αντιστρέψει την προηγούμενη απόφαση της για την τοποθέτηση του Jeffrey Mamera ως επικεφαλής των εναγόντων κατά της DryShips.

    Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ενώ ο Mamera είχε αγοράσει το μεγαλύτερο αριθμό μετοχών, ένας άλλος όμιλος είχε υποστεί μεγαλύτερη οικονομική ζημία και γι ‘αυτό και η δικηγορική εταιρία που τον εκπροσωπεί θα πρέπει να αναλάβει επικεφαλής της υπόθεσης.

    Με τις εξελίξεις αυτές οι ημερομηνίες συζήτησης της υπόθεσης μετατίθενται για το επόμενο έτος.

    Ομοίως, στην υπόθεση της Top Ship, όπου ο Christopher Brady έχει διοριστεί ως επικεφαλής ενάγων, το δικαστήριο έχει ορίσει προθεσμίες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους για προτάσεις απόρριψης της καταγγελίας και των απαντήσεων από τους ενάγοντες.

    Στο θέμα της Diana Containerships, το δικαστήριο έχει επίσης ορίσει μια ομάδα επενδυτών ως κύριους ενάγοντες και ορίστηκε ημερομηνία για τη συζήτηση, τον Ιανουάριο 2019.

    Συμεών Παληός ναυτιλία
    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Οικονόμου: Ο ισχυρότερος μέτοχος της Dryships. Πόσο και πώς αυξάνεται το ποσοστό του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Και εγένετο Century Bulk Carriers Management: Η νέα διαχειρίστρια εταιρεία των bulkers της Chandris

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής

     



    ΣΧΟΛΙΑ