• Ναυτιλία

    Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

    Κρίτων Λεντούδης, Εφοπλιστής, Ιδιοκτήρης της Evalend Shipping

    Κρίτων Λεντούδης, Εφοπλιστής, Ιδιοκτήρης της Evalend Shipping


    Ναύλωση για δύο νεότευκτα πλοία LPG φέρονται να “κλείδωσαν” οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες Evalend Shipping (συμφερόντων του Κρίτωνα Λεντούδη) και Thenamaris (συμφερόντων του Νικόλα Μαρτίνου), σε τιμές που πάντως είναι αμφίβολο αν θα τους αποφέρουν κερδοφορία, εν μέσω μίας αδύναμης αγοράς LPG.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του TradeWinds, η ελβετική Vitol φέρεται να ναύλωσε το πλοίο Aquarama (χωρητικότητας 38.000 dwt, κατασκευής 2018) από την Evalend για έναν χρόνο, με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες να υπολογίζουν την τιμή στα 480.000 δολάρια ανά μήνα. Πάντως, ορισμένοι ναυλομεσίτες αναφέρουν πως η ναύλωση έγινε από τη Repsol και είναι γα δύο χρόνια.

    Παράλληλα, Ευρωπαίοι ναυλομεσίτες αναφέρουν πως η Mitsui ναύλωσε το πλοίο Seashine (χωρητικότητας 38.000 cbm, κατασκευής 2018) από την Thenamaris για έναν χρόνο, με οψιόν για έναν ακόμα. Η τιμή της ναύλωσης υπολογίζεται στα 475.000 δολάρια ανά μήνα., ενώ η ναύλωση θα ξεκινήσει όταν το πλοίο αποπλεύσει από τα ναυπηγεία Hyundai Mipo.

    Οι τιμές αυτές για τα δύο πλοία κινούνται λίγο πάνω από τις τιμές spot, που η ναυτιλιακή StealthGas στην εβδομαδιαία έκθεσή της υπολογίζει στα 450.000 δολάρια ανά μήνα, δηλαδή ποσό κατά 13,5% χαμηλότερο σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017.

    Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες είναι σχετικά “καινούργιες” στην αγορά του LPG, με την Evalend να κάνει την είσοδό της τον Σεπτέμβριο του 2015 με δύο παραγγελίες πλοίων έναντι 50,5 εκατ. δολαρίων το καθένα (τα οποία θα παραδοθούν εντός του Φεβρουαρίου) ενώ την Thenamaris να έχει ήδη παραλάβει δύο πλοία LPG πέρυσι και να αναμένει δύο ακόμα να παραδοθούν, το ένα αυτόν τον μήνα και το άλλο τον Μάρτιο.

    Nick Martinos

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρία Αγγελικούση: Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση αποκαλύπτει τα σχέδιά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγ. Φράγκου: Σε προχωρημένες συζητήσεις για αναχρηματοδότηση δανείων η Navios Acquisition

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λανσάρει η DryShips



    ΣΧΟΛΙΑ