• Ναυτιλία

    «Σπάει» το μονοπώλιο στα Χανιά; Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΣΑΣ για το «Mykonos Palace»

    Μινωικές Γραμμές


    Το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με μοναδικό θέμα την εξέταση του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών για την έκτακτη δρομολόγηση του Μykonos Palace στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

    Η αίτηση των Μινωικών θέλει να βάλει τέλος στο «μονοπώλιο» των Χανίων όπου δραστηριοποιείται η κοινοπραξία της Αttica με την ΑΝΕΚ. Σημειώνεται πως το πλοίο θα έχει ελληνικό πλήρωμα ενώ είναι ήδη εγγεγραμμένο στο νηολόγιο του Πειραιά.

    Πέρασε από τη θυγατρική των Μινωικών στη μητρική εταιρεία η οποία κατέβαλε 21 εκατομμύρια ευρώ για τις υποθήκες που υπήρχαν.

    Σε προηγούμενη προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα στο ΣΑΣ, υπήρξε αντίλογος, αφού έκτακτη δρομολόγηση επιτρέπεται για την κάλυψη έκτακτων δρομολογιακών αναγκών, κάτι που σύμφωνα με τους ανταγωνιστές των Μινωικών Γραμμών δε συντρέχει σε αυτήν την περίπτωση.

    Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών είχε δεσμευθεί προκειμένου να λάβει έγκριση δρομολόγησης του Mykonos Palace στα εξής θέματα τα οποία υλοποίησε:

    – Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο πλοίο.

    – Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την έγκριση δρομολόγησής του στην ως άνω γραμμή.

    – Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.

    Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της για το ίδιο θέμα η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών είχε επισημάνει, «πως η δρομολόγηση του Cruise Ferry MYKONOS PALACE, ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο».

    Οι Μινωικές είχαν προσπαθήσει να δρομολογήσουν το ίδιο πλοίο εκπρόθεσμα στις Κυκλάδες στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος από την 1η Ιουνίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μινωικές Γραμμές: Προπλήρωσαν και μηδένισαν τον τραπεζικό δανεισμό τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινωικές Γραμμές για Χανιά-Πειραιάς: «Κάναμε όσα μας ζήτησαν – Στα χέρια του υπουργού η απόφαση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: Πρώτα το ΣΑΣ, μετά η απόφαση για τις Μινωικές και τη γραμμή των Χανίων



    ΣΧΟΛΙΑ