• Ναυτιλία

    Ποια ελληνική ναυτιλιακή πούλησε πλοίο στην τριπλάσια τιμή

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Την πώληση ενός πλοίου supramax σε τιμή σχεδόν τριπλάσια από αυτήν στην οποία το απέκτησε πριν από δύο χρόνια πέτυχε η ελληνική ναυτιλιακή Astra Shipmanagement, συμφερόντων των εφοπλιστών Στέφανου και Άρη Κοροπούλη.

    Σύμφωνα με ευρωπαϊκές και αμερικανικές ναυλομεσιτικές πηγές που επικαλείται το TradeWinds, η Astra φέρεται να πούλησε το bulker Alithini (χωρητικότητας 50.296 dwt, κατασκευής 2001) σε άγνωστο αγοραστή έναντι 8,4 με 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Στέφανος Κοροπούλης επιβεβαίωσε ότι το πλοίο θα πωληθεί σε κινεζική εταιρεία, με την τιμή γύρω στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Astra απέκτησε το πλοίο τον Ιούνιο του 2016 από την Eagle Bulk Shipping, έναντι μόλις 3,3 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία είχε βάλει πωλητήριο στο πλοίο και τον Μάρτιο του 2017, όταν η αξία του κυμαινόταν περίπου στα 5 εκατ. δολάρια, όμως δεν πωλήθηκε εκείνη την περίοδο.

    Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη αν επιλέξει να πουλήσει το πλοίο Elpida (χωρητικότητας 73.000 dwt, κατασκευής 2001), το οποίο απέκτησε τον Νοέμβριο του 2016 έναντι 4,9 εκατ. δολαρίων, και σήμερα η αξία του εκτιμάται στα 9 εκατ. δολάρια.

    Πέρα από το Alithini, ο στόλος της Astra αποτελείται από επτά πλοία: δύο containerships και πέντε bulkers μεγέθους από handymax έως post-panamax.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο 2014 από τα αδέλφια Στέφανο και Άρη Κοροπούλη, που είναι ανίψια των αδελφών Ντίνου, Θανάση και Ανδρέα Μαρτίνου, που ελέγχουν τις ναυτιλιακές Thenamaris, EastMed και Minerva Marine αντίστοιχα. Μάλιστα, η Astra ξεκίνησε με τέσσερα πλοία αγορασμένα από την Thenamaris.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Deloitte επιβλέπων για το deal Attica – Hellenic Seaways

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Σφίγγει ο κλοιός για τον Μιχάλη Ζολώτα – Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμοί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: H κίνηση ματ του εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ