• Ναυτιλία

    Πέθανε ο εφοπλιστής Ιωάννης Φαφαλιός

    • NewsRoom


    Την τελευταία του πνοή άφησε στις 28 Δεκεμβρίου μία εξέχουσα προσωπικότητα του εφοπλιστικού κόσμου, ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός.

    Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας (GSCC) τόνισε ότι   ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός αποτέλεσε αξιοσέβαστο και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Τον διαδέχθηκε ο γιος του, Χαράλαμπος Ι. Φαφαλιός, ο οποίος εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Συμβουλίου της GSCC το 2002 και από το 2010  είναι πρόεδρος του Committee.

    Ο δεύτερος γιος του, ο Δημήτρης Ι. Φαφαλιός, είναι Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Intercargo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Επίσης, αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

    Ο Αναστάσης Ι. Φαφαλιός, ο τρίτος γιος του  είναι διευθυντής στο γραφείο της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο και Επίτροπος στην Αγία Σοφία του Λονδίνου.

    Ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός καταγόταν από τον Βροντάδο της Χίου. Ήταν από τους βασικούς μετόχους και συντελεστές της ανάπτυξης και ισχυροποίησης  της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο. Όλη η οικογένεια είχε και έχει μεγάλη  αγάπη για την Χίο ενώ ξεχωρίζει για τη στήριξή της στον Έλληνα ναυτικό και το ελληνικό νηολόγιο.

    Ο Ιωάννης Δ. Φαφαλιός ήταν για πολλές δεκαετίες διευθυντής της Fafalios Ltd. στο Λονδίνο και διακρίθηκε για την κοινωνική προσφορά του.

    Η Εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι. Σημειώνεται πως η ταφή θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, στην Παναγία Μούτσαινα στον Βροντάδο, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 13:00.

    Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί αντί στεφάνων, να διατεθούν χρήματα στο Ναυτικό Μουσείο Χίου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο ή στην ΑΕΝ Οινουσσών για την σίτιση των σπουδαστών, στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

    Ναυτικό Μουσείο Χίου:
    Alpha Bank
    IBAN: GR4901409040904002101023299
    SWIFT: CRBAGRAA
    Με την περιγραφή: John D. Fafalios

    Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας:
    National Bank of Greece
    Account Number: 650748-01
    IBAN: GB66 ETHN 4062 0465 0748 01

    ΑΕΝ Οινουσσών:
    National Bank of Greece/ Oinousses Branch
    Bank account No: 439/742561-90
    IBAN: GR3901104390000043974256190

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιωάννης Δ. Φαφαλιός: Ο «κύριος Γιάννης» της απλότητας, της προσφοράς και της πηγαίας ευγένειας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παπαδήμος: Δεν μετάνιωσα που έγινα πρωθυπουργός-Μετά την επίθεση σκέφτηκα τι δεν πρόλαβα να πω σε αγαπημένα μου πρόσωπα



    ΣΧΟΛΙΑ