• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Το πρώτο deal της GasLog για το 2018

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Την παραγγελία νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog Ltd., συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. Το πλοίο, χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries και θα παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο του 2019.

    Όπως αναφέρει η εταιρία, προς το παρόν δεν έχει κλείσει συμφωνία ναύλωσης για το νέο πλοίο, ωστόσο, εκφράζει την αισιοδοξία ότι κατά τη χρονική περίοδο παράδοσης του η αγορά των LNG θα είναι πολύ ισχυρή.

    Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Ltd., σχολίασε: “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την επέκταση του στόλου μας. Έχουμε παραγγείλει το νέο πλοίο σε πολύ ικανοποιητική τιμή και θα είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία πρόωσης και μεταφοράς φορτίων, γεγονός που θα οδηγήσει και στη διαμόρφωση άκρως ανταγωνιστικού κόστους ανά μονάδα φορτίου. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρία μας σε μία περίοδο κατά την οποία η αγορά των LNG θα είναι ισχυρή, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερη χωρητικότητα μέχρι το χειμώνα του 2019-2020.”

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αυξανόμενες αμερικανικές εξαγωγές σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ζήτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη, δημιουργεί προοπτικές αύξησης των μεταφορών LNG με πολύ γρήγορους ρυθμούς μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό αύξησης ετησίως.

    Η GasLog διαθέτει στόλο με 15 πλοία τύπου LNG (εκ των οποίων 10 πλοία βρίσκονται σε λειτουργία και 5 σε παραγγελία). Παράλληλα, η θυγατρική της GasLog Partners LP, κατέχει επιπλέον 12 πλοία μεταφοράς LNG.

    Πήτερ Λιβανός
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Ο νέος CEO της Ocean Rig και τα επόμενα σχέδια της εταιρίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Morgan Stanley: Πώς το deal Euronav-Gener8 εξοικονομεί 40 εκατομμύρια το χρόνο 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aρ. Πίττας: Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανανέωσης του στόλου της Euroseas



    ΣΧΟΛΙΑ