• Ναυτιλία

    Ο Έλληνας εφοπλιστής που αγόρασε τάνκερ της Chevron

    Αντώνης Κομνηνός, ετών 60. Εφοπλιστής


    Ένα ακόμα τάνκερ aframax του πετρελαϊκού κολοσσού Chevron περνάει σε ελληνικά χέρια, το τρίτο μέσα σε διάστημα έξι μηνών, με πιθανότερο αγοραστή την ναυτιλιακή Horizon Tankers (συμφερόντων του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού). Πρόκειται για το χωρητικότητας 104.900 dwt τάνκερ Vega Voyager (κατασκευής 2003), το οποίο ναυτιλιακές πηγές που επικαλείται το TradeWinds “στέλνουν” σε ελληνική εταιρεία, με την εντονότερη φήμη να αφορά στην Horizon Tankers και την τιμή του deal να εκτιμάται στα 10,8 εκατομμύρια δολάρια. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, θα είναι η πρώτη κίνηση της Horizon Tankers στην αγορά των μεταχειρισμένων τάνκερ μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια, αφού η τελευταία καταγεγραμμένη κίνησή της ήταν τον Αύγουστο του 2015, όταν απέκτησε δύο τάνκερ MR.

    Επίσης, αν επιβεβαιωθεί η τιμή των 10,8 εκατ. δολαρίων θα είναι μεγαλύτερη από τα 10,2 εκατ. δολάρια έναντι των οποίων η Chevron πούλησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο τα δύο αδελφά πλοία του, Stellar Voyager (μετονομάστηκε σε New Sifnos όταν αποκτήθηκε από τη New Shipping) και Neptune Voyager (μετονομάστηκε σε Anavatos όταν αποκτήθηκε από την Spring Marine Management). Μάλιστα, ορισμένες πηγές της αγοράς ήθελαν τη New Shipping να είναι πίσω από την εξαγορά και του Vega Voyager, ωστόσο πηγές της εταιρείας που επικαλείται το TradeWinds διέψευσαν κατηγορηματικά τις φήμες αυτές.

    Αντώνης Κομνηνός (στο μέσο) και Ειρήνη Νταιφά

    Σημειωτέον ότι και η Target Marine, επίσης συμφερόντων του Αντώνη Κομνηνού, που ασχολείται με το ξηρό φορτίο, προχώρησε πρόσφατα στην πρώτη της αγορά πλοίου μετά από δύο χρόνια. Ο στόλος της εταιρείας αριθμεί 9 πλοία, ενώ πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι σε αυτά θα προστεθεί μέσα στο 2018 και ένα νεότευκτο πλοίο χωρητικότητας 81.000 dwt που η εταιρεία φέρεται να έχει εξασφαλίσει.

    Ο Αντώνης Κομνηνός, αυτοδημιούργητος εφοπλιστής που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 και από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και μετά έχει εδραιωθεί στην αγορά ως ισχυρός παίκτης, πέρα από πλοία επενδύει επίσης και σε ακίνητα, με μια ιδιαίτερη προτίμηση στην αγαπημένη του Σύρο, της οποίας είναι και επίτιμος δημότης, και τη Νάξο. Διαθέτει επίσης μία πολυτελή βίλα στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ το νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται το γραφείο του, στον Πειραιά, αποτελούσε στο παρελθόν κατοικία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

    Είναι ακόμα γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την τέχνη, έχοντας δαπανήσει σημαντικά ποσά για να αποκτήσει πολύτιμους πίνακες, με αποκορύφωμα μία δημοπρασία του οίκου Sotheby’s το 2011 στο Λονδίνο, όπου πλήρωσε πάνω από 500.000 ευρώ για να κάνει δικό του έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, τον “Μυστρά”.

    Αντώνης Κομνηνός, ετών 60. Εφοπλιστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Πατίτσας: Οι κατηγορίες της Glencore για ναυταπάτη και η απόφαση του δικαστηρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Γιατί υποβαθμίστηκαν από «buy» σε «hold» οι μετοχές της Diana Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ