• LIFE&STYLE

    Νίκος Μαρτίνος: Ο εφοπλιστής – DJ που κάνει το πλήθος να χορεύει (video)

    Nick Martinos

    Νικόλας Μαρτίνος , εφοπλιστή Thenamaris


    Είναι σύζυγος μιας δυναμικής καραβοκύρισσας καλλονής, γιος και εγγονός μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, είναι ο ίδιος πατέρας, δουλεύει άπειρες εργατοώρες στη ναυτιλία, αλλά δε ξεχνά ποτέ τη μεγάλη του αγάπη: τη μουσική. Ο λόγος για τον Νικόλα Μαρτίνο.

    Στο πρόσφατο πάρτι του «ELPIDA Youth», οι κυρίες Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Λάουρα Λαλαούνη-Δράγνη και Τατιάνα Μπλάτνικ, βάζοντας όλες τους τις δυνάμεις για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του προγράμματος της πρότυπης θεραπευτικής καλοκαιρινής κατασκήνωσης για παιδιά με καρκίνο «ELPIDA Youth Summer Camp», έπεισαν τον διεθνούς φήμης DJ Nick Martin, aka Νικόλα Μαρτίνο, να δώσει ρεύμα στο πλατό και «…Hey Mr dj, everybody’ s ready to party so we can party ’till the break of dawn, oh…”…

    Ο DJ Nick Martin

    Είναι ο εγγονός, της μοναδικής κοπής γυναίκας Νουνούς Μαρτίνου, μιας αυτοδημιούργητης, από τις πλουσιότερες γυναίκες της Ευρώπης. Εκείνη είναι που ρίχτηκε στα καράβια και στην ναυτιλία και μπόρεσε να ορθώσει μια αυτοκρατορία σε ανδροκρατούμενους χώρους και με τις αρχές της και την μεθοδικότητα της να κάνει τους τρεις γιους, Ανδρέα, Θανάση, Ντίνο και τα εγγόνια της, αργότερα, τους Νικόλα και Γιάννη του Ντίνου και τον Ανδρέας J του Αντρέα, να αλώσουν με τον στόλο τους τις θάλασσες της οικουμένης.

    Ο Νικόλας Μαρτίνος, χρυσό παιδί μιας οικογένειας που είχε καταφέρει πολλά και πρόσφερε στα παιδιά της τα καλύτερα σε γνώση, εμπειρία, ταξίδια, μόρφωση και καλλιέργεια, ήταν εκείνος που αγαπούσε πάντα τη μουσική. Άλλωστε, από έφηβος έπαιζε ως DJ σε κοσμοπολίτικα club της Μυκόνου και του εξωτερικού και έχοντας υπογράψει τη μουσική και την παραγωγή στο αξιοπρόσεκτο single «Looking for Love», όπου τη μουσική και την παραγωγή υπογράφει ο ίδιος, ενώ ερμηνεύει η Βρετανίδα καλλιτέχνης Νατ Νταν.

    Η παρουσίαση του single είχε γίνει σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και κεφάτο πριβέ πάρτι, στο αγαπημένο καλοκαιρινό, αθηναϊκό club του Νικόλα, το Island.

    Όπως και να χει ο Νικόλας ήταν, πάντα, leader στο clubbing και στα πάρτι, ενώ η χορευτική μουσική ήταν πάντα η δύναμη που ξεσήκωνε το πλήθος, χάρη και στη σπάνια συλλογή δίσκων του.

    Σπάνιες ήταν οι εμφανίσεις του στην Αθήνα ως DJ. Και μόνο στο Island και στο «Salon de Bricolage. Προτιμούσε, πάντα, να κάνει εμφανίσεις ως μουσικός παραγωγός σε dance events με το ψευδώνυμο Nick Martin, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει και το δικό του label.

    Ιστορικό για την αφρόκρεμα των νέων της Αθήνας, έχει γίνει το πάρτι που είχε στήσει με μοναδική ατμόσφαιρα και μαεστρία, στο εξαίσιο σπίτι του στο Καβούρι, με σκηνογραφία σχεδόν, μουσική, φωτισμούς και αξεσουάρ που να παραπέμπουν στα διάσημα κορυφαία κλαμπ του Μαϊάμι.

    Άλλωστε ο ίδιος έχει παραβρεθεί και σε διάσημα θέρετρα και στέκια στην Φλόριντα, όχι μόνο ως θαμώνας, αλλά και ως DJ.

    Εκείνο το βράδυ μαζί του στις κονσόλες ήταν οι σταρ του είδους Tζούνιορ Ρας και Τόμας Κόλμπι.

    Ο Νικόλας, με μαύρο φούτερ με κουκούλα ως χιπ χοπ DJ έκανε εκείνο το βράδυ πάταγο στους συνομήλικους τους γλεντζέδες νέους, που φυσικά είχαν την άνεση να κάνουν συγκρίσεις και να τον εγκρίνουν.

    Αίσθηση όμως έκανε ο Νικόλας Μαρίνος, με την εμφάνιση στο Lindsay Lohan Club, στην Ιερά Οδό, τα Χριστούγεννα του 2016, όπου τα dj sets που είχε παίξει χαιρετήθηκαν ως εμπνευσμένα και αξίας για μια μεγάλη καριέρα στα κλαμπ του κόσμου. Και αυτό μπορεί να γινόταν αν ο Νικόλας Μαρτίνος δεν είχε ήδη, γενετικά ας πούμε στην υπερβολή του, αδυναμία, κλίση και επιτυχία στην -πού αλλού;- ναυτιλία!

    Ο δυναμικός εφοπλιστής με το DNA των επιτυχιών

    Δυναμικός, εργασιομανής και απόλυτα δοσμένος στην οικογενειακή Thenamaris της οποίας είναι πια ο διευθύνων σύμβουλος, ενώ βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το 2017 λόγω της παραγγελίας δύο νεότευκτων aframaxes τάνκερ που θα προστεθούν στον στόλο των 57 δεξαμενόπλοιων της εταιρίας το 2020.

    Οι εν λόγω μάλιστα συμφωνίες χαρακτηρίστηκαν «χρυσά deals» από τους εφοπλιστικούς κύκλους, με τον Νικόλα να αποδεικνύεται βιρτουόζος στις συναλλαγές αξιοποιώντας εκτός από το επιχειρηματικό DNA του και τις σπουδές του στα Οικονομικά, τις οποίες ολοκλήρωσε σε πανεπιστήμια του Λονδίνου και της Αμερικής.

    Δικαίως οι γονείς του, Ντίνος και Λία Μαρτίνου, αλλά και τα αδέλφια του, Γιάννης και Ιωάννα, καμαρώνουν, γιατί ο Νικόλας καταφέρνει επιτυχίες σε όλα όσα καταπιάνεται. Είναι από τους καλύτερους στη μουσική, στα καράβια, ακόμα στο γκολφ. Στο συγκεκριμένο άθλημα, αλώστε, κατάφερε στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, μαζί με τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο της Costamare, να διεκδικήσουν το ομώνυμο τουρνουά γκολφ που διεξήχθη στο περιθώριο της Παγκόσμιας Έκθεσης για τη Ναυτιλία.

    Έρωτας, οικογένεια, ευτυχία και πάντα μουσική

    Ο Νικόλας Μαρτίνος δεν είναι απόμακρος, δεν έχει τουπέ και πατάει πολύ γερά στα πόδια του.

    Κατοικεί μόνιμα στη Γλυφάδα και από πολύ νεαρός, μπορούσε να ισορροπεί σε μια κοινωνική ζωή έντονη και στην εργατικότητα του, με δυσεύρετη ωριμότητα.

    Ως ο πλέον κοινωνικός από όλη την οικογένεια Μαρτίνου, που δεν αγαπά την προβολή καθόλου, και ως νέος και ωραίος, έγινε για τα περιοδικά lifestyle, όταν υπήρχαν, αγαπημένο θέμα.

    Ο ίδιος όμως νωρίς είχε μάτια μόνο για την Ελένη Προκοπίου, που και παντρεύτηκε, κάπου πριν τα Χριστούγεννα σε ένα παραμυθένιο, αλλά χωρίς δημοσιότητα, γάμο στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, όπου βασικός δωρητής του ναού είναι η οικογένεια Μαρτίνου.

    Νικολας Μαρτίνος - Ελένη Προκοπίου
    Νικολας Μαρτίνος – Ελένη Προκοπίου

    Στο πατρικό σπίτι της νύφης στη Γλυφάδα δόθηκε μια γαμήλια δεξίωση, τόσο τέλεια που θύμιζε χολιγουντιανή υπεραγωγοί και τα πάρτι του «Μεγάλου Γκάτσμπι».

    Ο Νικόλας Μαρτίνος και η Ελένη Προκοπίου είναι η ενσάρκωση της έκφρασης «το τέλειο ζευγάρι», με την εικόνα του ψηλού εφοπλιστή με το χαλαρό κοσμοπολίτικο στιλ, εκείνου και της μελαχρινής καλλονής με το φωτογενές χαμόγελο με το glam chic look, να μοιάζουν βγαλμένοι από editorial μόδας υψηλής αισθητικής.

    Οι γονείς τους είχαν ήδη κοινωνικές και φιλικές επαφές από τότε που οι μελλόνυμφοι ήταν ακόμα παιδιά. Η σχέση τους όμως άνθισε πολλά χρόνια μετά την ενηλικίωσή τους όταν πια και οι δύο είχαν τελειώσει τις σπουδές τους, με τον Νικόλα να βρίσκεται ήδη στο τιμόνι της ναυτιλιακής επιχείρησης. Στην τριετή σχέση τους, χωρίς φωτογραφίες, ή δημόσιες προκλήσεις, το ζευγάρι σύχναζε σε κοσμικά στέκια της παραλιακής και του κέντρου, έκανε με το σκάφος αποδράσεις σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπως οι Σπέτσες και η Μύκονος, και ταξίδευε σε κάθε γωνιά της γης ζώντας έντονα τις μέρες και τις νύχτες του μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και ενοχλητικούς φωτογραφικούς φακούς.

    Στη μυθική γαμήλια δεξίωση, που άφησε εποχή στην κοσμική Αθήνα, ο γαμπρός δεν παρέλειψε να πάρει θέση στα decks, μαζί με διάσημους guest djs φίλους του, που είχαν έρθει για τον γάμο, μεταξύ αυτών, οι ΑλέσοΚαρλ ΝτράιερΣάνερι Τζέιμς και Ράιαν Ματσιάνο.

    Φυσικά και σε εκείνο τον πλούσιο γάμο είχε τραγουδήσει ο λαϊκός τραγουδιστής… Αντώνης Ρέμος! Και η ζωή συνεχίζεται, η δουλειά και η οικογένεια είναι πάνω από όλα, αλλά, να που ο ωραίος πάντα Νικόλας δεν αργεί να θυμηθεί την μεγάλη αγάπη της μουσικής και όπου αυτός να βαρά οι άλλοι να χορεύουν. Καλή τύχη για έναν νέο άνθρωπο που τα είχε από τη κούνια του όλα; Μα «τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα» που έλεγε και ο παλιός, σοφός Έλληνας ιστορικός, βιογράφος και δοκιμιογράφος Πλούταρχος. Όχι;

    Νικόλας Μαρτίνος , εφοπλιστή Thenamaris

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Μαρτίνος: Η επικερδής κίνηση της Thenamaris

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Μαρτίνος: Με χλιδάτο πάρτι γιόρτασε η Thenamaris την είσοδό της στη Σιγκαπούρη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού: Η δικιά μας αγαπημένη «γαλαζοαίματη»



    ΣΧΟΛΙΑ