• Ναυτιλία

    Ν. Τσάκος: Η νέα παραγγελία και οι στόχοι του εφοπλιστή

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN), της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, προχώρησε στην παραγγελία δύο νεότευκτων LR2 aframax δεξαμενόπλοιων από τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daehan Shipbuilding.

    Τα δύο πλοία είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίσουν.

    Η παραγγελία έγινε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος της TEN που έχει ως στόχο την ανανέωση του στόλου της με 15 νεότευκτα πλοία.

    Πέρα από τις παραγγελίες η ναυτιλιακή «διώχνει» και τα παλαιότερα tanker που διαθέτει, με την τελευταία της κίνηση να καταγράφεται τον περασμένο μόλις μήνα, όταν και πούλησε το παλαιότερο VLCC της, το Millennium (χωρητικότητας 301.171-dwt και κατασκευής 1998) για scrap.

    Τότε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της ΤΕΝ, είχε σχολιάσει για το VLCC: «Το Millennium λειτούργησε άψογα φέρνοντας στην εταιρία κέρδη από την εποχή που παραδόθηκε, νεότευκτο, πριν από 20 χρόνια, και είχε μεγάλη ζήτηση από πολλές σημαντικές επιχειρήσεις πετρελαίου, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η ελκυστική τιμή που επιτεύχθηκε, σε συνδυασμό με την ηλικία του, μας έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία να επωφεληθούμε από την πολύ ισχυρή αγορά ανακύκλωσης, κάτι που και άλλοι εφοπλιστές θα πρέπει να το σκεφτούν».

    Ο κ. Τσάκος διαχειρίζεται έναν στόλο ο οποίος αποτελείται από 64 double-hull πλοία με συνολική χωρητικότητα 6,9 εκατ. τόνων.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To deal του Γ. Αγγελικούση με την Ecochlor για 36 πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιφνιδιάζει και πάλι ο Π. Παππάς! Άλλα 18 πλοία στο στόλο της Star Bulk. Τι προβλέπουν τα νέα deals

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Αλαφούζος: Γιατί η Kyklades Maritime ακύρωσε την παραγγελία πέντε δεξαμενόπλοιων



    ΣΧΟΛΙΑ