• Ναυτιλία

    Κ. Φωστηρόπουλος: «Χρυσή» συμφωνία 60 εκατ. δολαρίων για την Almi Tankers

    Κώστας Φωστηρόπουλος


    Μία εξαιρετικά επικερδή συμφωνία «έκλεισε» η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Almi Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Κώστα Φωστηρόπουλου, καθώς συμφώνησε με την Koch Industries για τη ναύλωση των δύο νεότευκτων VLCC του στόλου της. Σύμφωνα με ναυλομεσίτες από την Ευρώπη, που επικαλείται το tradewinds, τα VLCCs Almi Titan και Almi Atlas (χωρητικότητας 316.000-dwt και κατασκευής 2018), ναυλώθηκαν για 3 χρόνια με τους ημερήσιους ναύλους να ανέρχονται στα 27.000 δολάρια.

    Τα συνολικά κέρδη, από τη συγκεκριμένη συμφωνία, υπολογίζονται περίπου σε 60 εκατομμύρια δολάρια για τη ναυτιλιακή, της οποίας ηγείται ο κ. Φωστηρόπουλος.

    Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 15 tankers (συμπεριλαμβανομένου και του Almi Atlas το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην εταιρεία), με μέσο όρο ηλικίας τα 5 έτη.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η ναυτιλιακή είναι γνωστή για τις άριστες σχέσεις που έχει με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες την προτιμούν για την επιλογή των πλοίων που θέλουν να ναυλώσουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της άριστης εικόνας που έχει η Almi αποτελούν οι μακροχρόνιες ναυλώσεις από τη Chevron για τα VLCCs Hydra Voyager (χωρητικότητας 319.357-dwt και κατασκευής 2013) και Hercules Voyager (χωρητικότητας 319.359-dwt και κατασκευής 2014).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Νέα συμφωνία για επέκταση του στόλου της Unisea Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής στρέφεται στην αγορά LNG. Ποιοι και γιατί «ποντάρουν» στον κλάδο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine: Στον «αέρα» το deal με την HEC Europe

     



    ΣΧΟΛΙΑ