• Ναυτιλία

    Ηχηρή παρέμβαση από τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο: Η ναυτιλία έχει ανάγκη από Έλληνες ναυτικούς

    • NewsRoom
    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group

    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group


    Στην ανάγκη αύξησης του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών που στελεχώνουν την ελληνική ναυτιλία αναφέρθηκε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας ότι «μαγιά της ναυτοσύνης είναι ο ναυτικός», καθώς «όλα ξεκινάνε από τη βάση».

    Αναλυτικότερα, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο πλοίο-μουσείο Liberty, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος είπε απευθυνόμενος στους παρόντες εκπροσώπους της πολιτικής, οικονομικής και ναυτιλιακής κοινότητας, αλλά και στους συνδικαλιστές που ήταν εκεί:  «Η μαγιά της ναυτοσύνης είναι ο ναυτικός. Αν δεν έχουμε ναύτες δεν θα αποκτήσουμε καλούς αξιωματικούς. Όλα ξεκινάνε από τη βάση. Στην εποχή μου υπήρχαν 150.000 ναυτικοί και 1.000 ελληνικά πλοία. Σήμερα έχουμε 4.500 πλοία και 14.000 ναυτικούς. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε σε λίγο καιρό δεν θα κόβετε πλέον την πίτα σας στο Liberty!».

    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group
    Ο Παναγιώτης Τσάκος, επικεφαλής του ομίλου Tsakos Group

    Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των συνδικαλιστών που ήταν παρόντες, ανέφερε: «Εκεί που κάθεστε και μετράτε τις εισφορές σας παρακαλώ να καθίσετε να μετρήσετε πόσα μέλη είχατε όταν πιάσατε αυτή τη θέση και πόσα έχετε τώρα και δείτε και τον μέσο όρο ηλικίας τους. Δεν θέλω να σας τρομάξω, αλλά να τονίσω κάποια πράγματα».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χ. Βαφειάς: Τι γίνεται με τα νεότευκτα VLGCs της Trafigura

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Η νέα κίνηση ανάπτυξης της Capital Product Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ