• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Αναζητά τρόπους αύξησης της εμπορευσιμότητας της μετοχής της Danaos

    Γιάννης Κούστας. Ιδιοκτήτης Danaos Corporation


    Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε reverse spit των μετοχών της εξετάζει η διοίκηση της εταιρίας Danaos Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

    Ο γνωστός πλοιοκτήτης κατά τη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές, με αφορμή των ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, πρότεινε την τροποίηση των σχετικών άρθρων του καταστατικού της εταιρίας, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση εάν το επιθυμεί.

    Ωστόσο, τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση.

    Ο αναλυτής Randy Giveans της εταιρίας Jefferies προχώρησε σε σχετικά ερώτηση λαμβάνοντας υπόψη του ότι στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, στις 20 Ιουλίου 2018, υπάρχει η σχετική πρόταση στην ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων.

    “Όλα έχουν να κάνουν με την εμπορευσιμότητα των μετοχών μας”, δήλωσε ο κ. Κούστας. “Κατά τους επόμενους μήνες θα αξιολογήσουμε και θα διαπιστώσουμε κατά πόσο μία τέτοια κίνηση δικαιολογείται, αν δηλαδή θα προσθέσει αξία και θα βοηθήσει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής μας.”
    Σύμφωνα με τον γνωστό εφοπλιστή, αρκετοί επενδυτές θέτουν ως κατώτατο όριο για τις επενδύσεις τους σε μετοχές τα 5 δολ. ανά μετοχή. Η μετοχή της Danaos, κατά τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου διαπραγματεύονταν στα 1,85 δολ. καταγράφοντας κέρδη άνω του 2,5%.
    Η εισηγμένη ναυτιλιακή έχει χρηματιστηριακή αξία 203 εκατ. δολ. και ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2018 προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα στα 27,9 εκατ. δολ. ή 0,25 δολ. ανά μετοχή έναντι 24,5 εκατ. δολ. ή 0,22 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
    γιαννης κουστας
    Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής Danaos Shipping

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άλλο ένα παλιό bulker του Γ. Οικονόμου οδεύει προς την Κίνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Κούστας: Θετικό το α’ τρίμηνο του έτους για τη Danaos. Τα οικονομικά στοιχεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Αλαφούζος: Στην τελική ευθεία η είσοδος της Okeanis στην αγορά του Όσλο



    ΣΧΟΛΙΑ