• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Νέα συμφωνία 70 εκατ. δολ. για την Dorian LPG

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Σε μία ακόμη συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης πλοίου στην ιαπωνική αγορά, ύψους 70 εκατ. δολ., προχώρησε η ναυτιλιακή Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γ. Χατζηπατέρα.

    Πρόκειται για την τρίτη κίνηση πώλησης και επαναγοράς που πραγματοποιεί η εταιρία, εξασφαλίζοντας έσοδα που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί για την αποπληρωμή δανείων.

    Αυτή τη φορά η συμφωνία περιλαμβάνει το πλοίο τύπου VLGC Corvette, χωρητικότητας 84.000 dwt και κατασκευής 2015, για το οποίο η συμφωνία προβλέπει πώληση και γυμνή ναύλωση (bareboat) του.

    Τα καθαρά έσοδα που θα εισπράξει η ναυτιλιακή ανέρχοναι στα 56 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα τα 33,7 εκατ. δολ. θα χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανείου. Η εταιρία θα επαναγοράσει το Corvette το 2031.

    Η Dorian LPG δραστηριοποιείται στη μεταφορά LPG και διαθέτει στο στόλο της 22 μοντέρνα πλοία VLGC.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιανουαρίου 2018 η εταιρία είχε ανακοινώσει τη συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης του πλοίου Concorde (κατασκευής 2015) σε Ιάπωνα επενδυτή, η οποία λήγει το 2031.

    Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η εταιρία εξασφάλισε 56 εκατ. δολ., εκ των οποίων τα 35,1 εκατ. δολ. χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή δανείου.

    Η πρώτη συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης υπεγράφη το Νοέμβριο 2017 και αφορούσε στο Corsair, ενώ τα καθαρά έσοδα που αποκόμισε η εταιρία ανήλθαν στα 52 εκατ. δολ.

    Σημειώνεται ότι τα έσοδα της Dorian LPG διαμορφώθηκαν στα 44,5 εκατ. δολ, το τελευταίο τρίμηνο του 2017, αυξημένα κατά 24,7% σε σχέση με τα 35,7 εκατ. δολ. που εμφάνισε στην αντίστοιχη περίοδο του 2016.

    Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 1,7 εκατ. δολ. , ή 0,03 δολ. ανά μετοχή, στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, έναντι καθαρών εσόδων 5 εκατ. δολ. , ή 0,09 δολ. ανά μετοχή, την ίδια χρονική περίοδο του 2016.

    dorian lpg
    Το χωρητικότητας 84.000-cbm δεξαμενόπλοιο τύπου ECO VLGC “Corvette”, της Dorian LPG

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Βαφειάς: Νέα ναύλωση για πλοίο της Stealth Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

     



    ΣΧΟΛΙΑ