• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Αγριεύει η κόντρα για τα ηνία της Dorian. Οι τελευταίες εξελίξεις

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Νέα τροπή παίρνει το σίριαλ της διαμάχης που έχει ξεσπάσει για την εξαγορά της Dorian LPG, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, από τη ναυτιλιακή BW LPG.

    Η τελευταία, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες επίτευξης του στόχου της, ενημέρωσε τη Dorian για την πρόθεση της να προτείνει τρία ανεξάρτητα, αξιόλογα στελέχη, για το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, στην επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

    Στην απόφαση της αυτή συνέβαλε και η πρόσφατη επιστολή του Charles Fabrikant, προέδρου της Seacor, η οποία αποτελεί βασικό μέτοχο της Dorian LPG. Ο κ. Fabrikant τάχθηκε υπέρ της ένωσης των δύο εταιριών εκφράζοντας τη στήριξη του στην πρόταση της BW LPG.

    Η Seacor Holdings κατέχει ποσοστό 9,4% στη ναυτιλιακή και η μητρική της BW LPG, η BW Group διατηρεί το 14.2%.

    Σημειώνεται ότι η αρχική προσφορά της BW LPG, ήταν 2,05 μετοχές της εταιρίας για κάθε μία μετοχή της Dorian, ενώ μετά την απόρριψη της από το ΔΣ της ναυτιλιακής, επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση για 2,12 μετοχές της για κάθε μία της Dorian.

    Όσον αφορά τους υποψήφιους που θα προτείνει για το ΔΣ η BW, πρόκειται για τους: Jeffrey Schwarz, συνιδρυτή της Metropolitan Capital, η οποία έχει στην κατοχή της 150.000 μετοχές της Dorian και τάσσεται υπέρ της πρότασης εξαγοράς, Baudoin Lorans, επενδυτή στην εταιρία Presidio Investors και Ouma Sananikone, μη εκτελεστικό μέλος της  Macquarie Infrastructure.

    Ο Πρόερος και CEO της Dorian, Γιάννης Χατζηπατέρας, από την πλευρά του χαρακτήρισε του επτά διευθυντές της εταιρίας ως εξαιρετικά έμπειρους και αφοσιωμένους. Επισήμανε ότι είναι επικεντρωμένοι στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και στην επιτυχημένη εκτέλεση της στρατηγικής της Dorian.

    O CEO της BW LPG, Martin Ackermann, επισήμανε: “Προτείνουμε τρία ανεξάρτητα και με πολλά προσόντα στελέχη, τα οποία έχουν εκφράσει τη δέσμευση τους να ενεργήσουν προς όφελος όλων των μετόχων της Dorian LPG. Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε την αρχική πρόταση μας, τα σχόλια που λάβαμε από σημαντικό ποσοστό των μετόχων της Dorian ήταν ιδιαίτερα θετικά, συμπεριλαμβανομένης και της επιστολής στήριξης από τη Seacor Holdings, ένα από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρίας. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι επιθυμούμε να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές συζητήσεις με τον Dorian σχετικά με τους όρους της πρότασης και παραμένουμε έτοιμοι να το πράξουμε. Λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης που εισπράττουμε από τη Dorian να συμμετάσχει ουσιαστικά μαζί μας στη συζήτηση της πρότασης, αποφασίσαμε να στραφούμε απευθείας στους μετόχους με τα στελέχη που προτείνουμε για διεθυντές. Καλούμε όλους τους μετόχους της Dorian να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν, ψηφίζοντας και εκλέγοντας τους διευθυντές που είναι ανοιχτοί στην εξέταση των προτάσεων και των ευκαιριών που θα μεγιστοποιήσουν την αξία της εταιρίας.”

     

    Dorian LPG Γιάννης Χατζηπατέρας
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου τύπου eco-VLGC “Challenger” της Dorian LPG είναι χωρητικότητας 84.000-cbm και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δυναμικό comeback με αγορά πλοίου για την AM Nomikos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Χρ. Οικονόμου: Μπαράζ παραγγελιών για την TMS Cardiff Gas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιβεβαίωση mononews: Η HHI ανακοίνωσε την παραγγελία των πλοίων LNG από το B. Mαρινάκη



    ΣΧΟΛΙΑ