• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Η νέα κίνηση εκσυγχρονισμού του στόλου της Maran Tankers

    Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά)


    Η ναυτιλιακή Maran Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, επέλεξε την εταιρία Sembcorp Marine της Σιγκαπούρης για την εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού και  διαχείρισης θαλασσέρματος σε 13 από τα πλοία της.

    Σύμφωνα με τη σύμβαση, τέσσερα δεξαμενόπλοια suezmax της Maran Tankers θα εξοπλιστούν με την “πράσινη τεχνολογία” μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2018 και του τέταρτου τριμήνου του 2019.

    Eπιπλέον εννέα VLCC της εταιρίας θα εξοπλιστούν με θαλάσσιες πλυντρίδες (scrubbers), η εγκατάσταση των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Μαΐου 2019 και Φεβρουαρίου 2020.

    Η Sembcorp Marine επισήμανε ότι πρόκειται για το συμβόλαιο που αφορά στο μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό πλοίων με βάση την “πράσινη τεχνολογία” που έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα.

    Η εγκατάσταση 13 scrubbers και τεσσάρων συστημάτων διαχείρισης θαλασσέρματος θα πραγματοποιηθεί στο Tuas Boulevard Yard του Sembcorp Marine και στο Admiralty Yard.

    Η Sembcorp Marine δραστηριοποιείται ενεργά στην προώθηση βασικών τεχνολογικών λύσεων και στις μετασκευές πλοίων με βάση τη νέα τεχνολογία.

    “Η Sembcorp Marine Repairs & Upgrades επιλέχθηκε ως συνεργάτης μας για τις εγκαταστάσεις των scrubbers και των συστημάτων διαχείρισης θαλασσέρματος, καθώς έχει αποδείξει την ικανότητα της να συνεργάζεται μαζί μας από την αρχική φάση του έργου, επιδεικνύοντας αφοσίωση και δέσμευση για την επίλυση των προκλήσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα μετασκευής του στόλου.”, δήλωσε εκπρόσωπος της Maran Tankers.

    Στόχος του ισχυρού εφοπλιστή, που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι διαθέτει άριστη αίσθηση της αγοράς, είναι να αναβαθμίσει το στόλο του με βάση τις νεες τεχνολογίες και να εξασφαλίσει την προσαρμογή στους νέους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

    Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των πλοίων της Angelicoussis Shipping Group θα αποκτήσουν το σύστημα διαχείρισης θαλασσέρματος της εταιρίας Ecochlor έως το 2020, με βάση την σχετική συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα η ναυτιλιακή.

    Η συμφωνία της αφορά σε συνολικά 36 πλοία τύπου suezmax, aframax, VLCC, mini-capesize και capesize, ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε Σιγκαπούρη, Ντουμπάι, Κατάρ και Κίνα από φέτος έως το 2020.

    Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αφοί Στεφάνου: Εντυπωσιακή αγορά ενός capesize έναντι 20,5 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:     Γ. Οικονόμου: Η Transocean εξαγοράζει την Ocean Rig! Οι λεπτομέρειες για το «χρυσό» deal των 2,7 δισ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Π. Παππάς: Συμφωνία έκπληξη από τη Star Bulk! Τα νέα πλοία που αγοράζει ο εφοπλιστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στέλιος Χατζηιωάννου: Σε ποια ελληνική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει ο «Mr Easyjet»



    ΣΧΟΛΙΑ