• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Η νέα αναπτυξιακή κίνηση του ισχυρού εφοπλιστή

    Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής


    Στη διεύρυνση της κοινοπραξίας του με τη ναυτιλιακή Nakilat προχώρησε ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης, αποκτώντας δύο ακόμη πλοία μεταφοράς LNG. Το 2005, ο κ. Αγγελικούσης δημιούργησε με την καταριανή Nakilat, την κοινοπραξία Maran Nakilat Co. Ltd., που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τέσσερα πλοία, τα οποία το 2015 αυξήθηκαν σε 13. Με τη νέα κίνηση ο κοινός στόλος των δύο ναυτιλιακών αποτελείται πλέον από 15 πλοία.

    Οι δύο καινούργιες προσθήκες είναι τα πλοία Woodside Rogers και Woodside Goode, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα τεχνολογία και έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co (DSME).

    Παράλληλα, τα δύο πλοία, με χωρητικότητα 159.800 cbm έκαστο, έχουν ναυλωθεί για μακροχρόνιο χρονικό διάστημα και είναι εξοπλισμένα με μοντέλα πρόωσης Dual-Fuel Diesel-Electric (DFDE).

    Ο Πρόεδρος της Maran Gas, Γιάννης Αγγελικούσης, σχολίασε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Nakilat, έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην μεταφορά ενέργειας. Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε για την περαιτέρω ενίσχυση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας σχέσης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά στο μέλλον, συνεχίζοντας την προσπάθεια παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες μας στην αγορά LNG.”

    O Διευθύνων Σύμβουλος της Nakilat,  Abdullah Al Sulaiti επισήμανε: “Η Nakilat είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που η ισχυρή συνεργασία με την Maran Gas συνεχίζει να ισχυροποιείται από την πρώτη συμφωνία που υπεγράφη το 2005 μέχρι σήμερα. Η στρατηγική συμμαχία με γνωστούς συνεργάτες ήταν θεμελιώδης για την επιτυχία μας και ψάχνουμε συνεχώς ευκαιρίες για να ενισχύσουμε τη διεθνή μας παρουσία. Η Nakilat έχει πλέον στην ιδιοκτησία της 69 σκάφη, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια ηγετική της θέση στον τομέα της μεταφοράς ενέργειας, διαθέτοντας το μεγαλύτερο στόλο LNG παγκοσμίως. 

    Η ανάπτυξη της εταιρίας αποτελεί μια απόδειξη της ισχυρής οικονομικής μας θέσης και του στρατηγικού μας σχεδιασμού, που μας επέτρεψε να αυξήσουμε περαιτέρω το μέγεθος του στόλου μας και να ενισχύσουμε το διεθνές μας χαρτοφυλάκιο. Η επέκταση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών μας να μεγιστοποιήσουμε τις αποδόσεις των μετόχων μας και να υποστηρίξουμε την ηγετική θέση του Κατάρ ως τον κορυφαίο εξαγωγέα LNG στον κόσμο.”

    Αγγελικούσης
    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία (δεξιά)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χ. Οικονόμου: Οι επόμενες κινήσεις της TMS Cardiff Gas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Έλληνα εφοπλιστή το ποσοστό που κατείχε η HSH Nordbank στην FSL Trust

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυμαχία στο Αιγαίο: Ηλιόπουλος και Δεπάστας εναντίον Golden Star Ferries

     



    ΣΧΟΛΙΑ