• Ναυτιλία

    Αθ. Φειδάκης: Βγαίνει από τη ζώνη του λυκόφωτος η Globus Maritime

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Περιορισμένες ήταν στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 οι ζημίες για τη ναυτιλιακή Globus Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Αθ. Φειδάκη, χάρη στον αυξημένο τζίρο που έφερε η άνοδος των τιμών στην αγορά.

    Ειδικότερα, οι ζημίες της Globus Maritime σχεδόν υποδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2016, καθώς διαμορφώθηκαν στα 1,28 εκατ. δολάρια, έναντι 2.45 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ παράλληλα ο τζίρος της εταιρείας εκτοξεύθηκε κατά 57%, στα 3,11 εκατομμύρια δολάρια, και τα μέσα έσοδα από ναυλώσεις πλοίων ανήλθαν σε 8.112 δολάρια ημερησίως, έναντι 4.793 δολαρίων ημερησίως στο δ’ τρίμηνο 2016. Για το σύνολο του 2017 οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 6,48 εκατ. δολάρια, μειωμένες σχεδόν στο ένα τρίτο σε σχέση με το 2016, ενώ ο τζίρος εκτοξεύθηκε στα 14,4 εκατ. δολάρια, από τα 9 εκατ. δολάρια το 2016.

    Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Φειδάκης υπογράμμισε πως το 2017 η Globus Maritime επέστρεψε σε θετικό EBITDA, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον.

    “Η αγορά ήταν πολύ δύσκολη τα τελευταία χρόνια, όμως επιτέλους υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας. Το 2017 λάβαμε σημαντικά βήματα για να μειώσουμε το χρέος μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα των δραστηριοτήτων μας με ικανοποιητικά αποτελέσματα”, δήλωσε ο κ. Φειδάκης, προσθέτοντας: “Η γενικότερη άποψή μας για την αγορά είναι θετική και είμαστε ικανοποιημένοι που βγαίνει από τη ζώνη του λυκόφωτος”.

    Ο ίδιος υπογράμμισε πως η Globus Maritime μπορεί να εκμεταλλευθεί τις βελτιωμένες τιμές στην αγορά, χάρη στην ευέλικτη προσέγγισή της ως προς την απασχόληση των πλοίων της, ενώ χαρακτήρισε “καλούς οιωνούς” τη συνεχή ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας και τις συγκρατημένες παραγγελίες νεότευκτων πλοίων.

    Η μελλοντική στρατηγική μας είναι η απασχόληση των πλοίων μας με βραχυχρόνια συμβόλαια”, σημείωσε ακόμα, τονίζοντας πως “καθώς η αγορά θα επιστρέφει σε υγιέστερα επίπεδα, τότε θα αρχίσουμε να κοιτάζουμε για ανανέωση του στόλου μας εντός του 2018”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Πολέμης: Η Polembros στέλνει στα διαλυτήρια το τελευταίο της VLCC

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραγγελίες για 100 τάνκερ από τους εφοπλιστές. Ποιος Έλληνας πρωταγωνιστεί στις συμφωνίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Δυναμική επιστροφή στα κέρδη για την Euroseas



    ΣΧΟΛΙΑ