• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Στα ταμεία της Navios Containers 30 εκατ. δολ. Τα επόμενα σχέδια

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ιδιωτική τοποθέτηση που είχε εξαγγείλει η ναυτιλιακή Navios Maritime Containers, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ύψους 30 εκατ. δολ.

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου 2018 και περιλαμβάνει την έκδοση 5.450.000 κοινών μετοχών της εταιρίας, στην τιμή των 5,50 δολ. έκαστη. Τα ακαθάριστα έσοδα ανέρχονται στα 30 εκατ. δολ. και θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων και των αγορών πλοίων.

    Οι “συγγενικές” εταιρίες Navios Maritime Holdings και Navios Maritime Partners έχουν εγγραφεί στην ιδιωτική τοποθέτηση για 15 εκατ. δολ. και έτσι θα κατέχουν ποσοστό σχεδόν 39% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, μετά την ολοκλήρωση για διαδικασίας.

    Παράλληλα, τόσο η Navios Holdings όσο και η Navios Partners θα λάβουν δικαιώματα αγοράς μετοχών (warrants), πενταετούς διάρκειας σε ποσοστά 1,7% και 6,8% των νέων μετοχών, αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η Navios Containers ανακοίνωσε την απόκτηση του 22ου πλοίου του στόλου της, το οποίο και αναμένεται να παραλάβει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

    Πρόκειται για ένα πλοίο χωρητικότητας 4,250-teu, που κατασκευάστηκε το 2010 και το κόστος εξαγοράς ανήλθε στα 11,78 εκατ. δολ. Από το συνολικό ποσό του τιμήματος, θα αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος σε μετρητά και 6 εκατ. δολ. μέσω δανεισμού.

    Η ναυτιλιακή έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έναν αξιόλογο στόλο σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017 για να “υποδεχθεί” τα 14 containerships που απέκτησε πέρυσι η Navios από την Rickmers Maritime Trust.

    Ο στόλος της αποτελείται από 22 πλοία, συνολικής χωρητικότητας  93.130 ΤΕU. Η μέση ηλικία των πλοίων της διαμορφώνεται στα 9,8 έτη.

    Τα καθαρά έσοδα της στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν στα 1,7 εκατ. δολ. ενώ στο σύνολο της φολορογικής χρήσης, Απριλίου-Δεκεμβρίου 2017 ανήλθαν στα 2,63 εκατ. δολ. Αντίστοιχα τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 9,9 εκατ. δολ. και 18,7 εκατ. δολ.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Πολέμης: Η Polembros στέλνει στα διαλυτήρια το τελευταίο της VLCC

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραγγελίες για 100 τάνκερ από τους εφοπλιστές. Ποιος Έλληνας πρωταγωνιστεί στις συμφωνίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Αθ. Φειδάκης: Βγαίνει από τη ζώνη του λυκόφωτος η Globus Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ