• Ναυτιλία

    Aegean Marine: Διαπραγματεύσεις μετόχων-διοίκησης για την εξαγορά της HEC Europe. Θα ολοκληρωθεί το deal;

    Aegean Marine Petroleum Network

    Aegean Marine Petroleum Network


    Συνεχίζεται το σίριαλ της διαμάχης μετόχων-διοίκησης της Aegean Marine Petroleum με αφορμή την απόφαση της εταιρίας να εξαγοράσει την HEC Europe, συμφερόντων του επιχειρηματία και εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη.

    Η συγκεκριμένη εξαγορά ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του κ. Μελισσανίδη στη διοίκηση της Aegean Marine, από την οποία είχε αποχωρήσει το 2016. Ωστόσο, προς το παρόν η εξαγορά έχει “παγώσει” με την προσωρινή περιοριστική εντολή που εξέδωσε δικαστής της Νέας Υόρκης.

    Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις από τους μετόχους που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

    Έγγραφα που κατατέθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να θέσουν σε αναμονή το δικαστικό αγώνα μέχρι τις 12 Απριλίου 2018. Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που μπλοκάρουν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της HEC Europe του Δ. Μελισσανίδη παραμένουν σε ισχύ.

    Οι ενάγοντες, με επικεφαλής τον Tyler Baron, του οποίου η εταιρεία RBM Holdings κατέχει το 4,5% των μετοχών της Aegean, αντιπροσωπεύουν το 12,5% των μετόχων της Aegean, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ενέργειες επιδιώκοντας να διοριστεί νέο ΔΣ στην εταιρεία και στην συνέχεια να αντιταχθούν στη συμφωνία με τη HEC.

    Oι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι η συμφωνία υπεγράφη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με στόχο να επιστέψει ο κ. Μελισσανίδης στη διοίκηση της.

    Από την πλευρά του το ΔΣ της Aegean Marine απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς, περιγράφοντας τη συμφωνία με τη HEC ως μια ευκαιρία να αναδειχθεί η ενιαία εταιρία σε “one-stop shop”, που θα παρέχει ανεφοδιασμό καυσίμων και διαχείριση απορριμμάτων πλοίων.

    Η συμφωνία διακανονισμού εμποδίζει επίσης την Aegean Marine να αλλάξει τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου μέχρι να επέλθει λύση στο θέμα.

    Θα δώσει στην RBM Holdings πρόσβαση σε όλο το πηλροφοριακό υλικό που συνέταξε για τη συμφωνία η Clarksons Platou Securities, η οποία είναι σύμβουλος της Aegean για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

    Εάν οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος σταματήσουν, τότε η περιοριστική εντολή θα παραμείνει σε ισχύ για 70 ημέρες.

    Δημήτρης Μελισσανίδης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Μελισσανίδης: Το super deal και η μεγάλη επιστροφή στην Aegean Marine

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αegean Marine: Μάχη μετόχων-διοίκησης για την εξαγορά της HEC Europe. Οι τελευταίες εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ