• Ναυτιλία

    A. Φράγκου: Γιατί η Μoody’s αναβάθμισε τη μετοχή της Navios Maritime Partners

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Στην αναβάθμιση της μετοχής της ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, προχώρησε η Μoody’s.

    Λαμβάνοντας υπόψη την ισχυροποίηση της αγοράς μεταφοράς ξηρού φορτίου αλλά και τη βελτίωση των τιμών των ναύλων, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την εταιρεία του ομίλου Navios, από B3 σε B2.

    “H αγορά ξηρού φορτίου είναι και πάλι δυνατή μετά το ιστορικό χαμηλό που υποχώρησε το 2016. Ο δείκτης Baltic Dry έχει αυξηθεί περισσότερο από πέντε φορές τον Οκτώβριο 2018 από το χαμηλότερο επίπεδο που κατέγραψε το Φεβρουάριο 2016”, αναφέρει η Moody’s.

    Παράλληλα, οι αναλυτές του διεθνούς οίκου επαινούν τις κινήσεις της εισηγμένης στην αγορά της Νέας Υόρκης εταιρείας, για τη χρονική επέκταση υφιστάμενων συμβολαίων ναύλωσης σε πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέχρι το 2023 και την εισροή στα ταμεία της επιπλέον μετρητών 58 εκατ. δολ.

    Ωστόσο, η Moody’s δεν αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αναβάθμιση. Αντίθετα, θα υπάρξει υποβάθμιση αν προκύψει αρνητική ταμειακή ροή μετά από τη συντήρηση και τα μερίσματα της εταιρείας.

    Η αναβάθμιση σημειώθηκε μετά από την είδηση της συμμετοχής της Νavios Partners στην έταιρη εταιρεία του ομίλου, Navios Maritime Containers. Συγκεκριμένα, η Navios Maritime Partners ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα διανείμει 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Navios Containers στους δικούς της μεριδιούχους, στο πλαίσιο της αλλαγής της εταιρικής δομής της Navios Containers σε MLP και της εισαγωγής της εν συνεχεία στην αγορά Nasdaq του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

    Η εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα στις χρηματιστηριακές αρχές και αναμένει την έγκριση. Αν ολοκληρωθεί το νέο εγχείρημα, η Navios Partners θα έχει στην κατοχή της περίπου 33,5% της Navios Containers, ενώ θα διανεμηθούν στους μεριδιούχους 855.050 κοινές μετοχές.

    navios frangou

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Γιουρούκος: Η αναχρηματοδότηση δανείων της Poseidon Containers και η ολοκλήρωση του super deal με τη Global Ship Lease

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένες παραγγελίες σε πλοία LNG για το 2018. Οι Έλληνες που πρωταγωνιστούν

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Αθ. Φειδάκης: Η μεγάλη επιστροφή της Globus Maritime στα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ