• Business

    SHIPPING FOCUS: Στα διαλυτήρια bulker της Navios Partners

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

     

    Στέλνει για scrap πλοίο της η Navios Partners

    Η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, πούλησε το μεγαλύτερο (ηλικιακά) bulker της για scrap. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό πλοίο Navios Gemini S (χωρητικότητας 68.636-dwt και κατασκευής 1994) κατευθύνεται σε διαλυτήρια του Πακιστάν, με την ναυτιλιακή να παίρνει 4,3 εκατ. δολ. για το συγκεκριμένο deal.

    22 εκατομμύρια ευρώ για τη Euronav

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Euronav, πούλησε το παλαιότερο VLCC του στόλου της στην Ridgebrury Tankers. Το tanker Artois (χωρητικότητας 298.000-dwt και κατασκευής 2001) κόστισε στο νέο του ιδιοκτήτη 22 εκατομμύρια δολάρια.

    Πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα στην Ινδονησία

    Ένα παράξενο ατύχημα σημειώθηκε στην Ινδονησία καθώς το πλοίο Jetliner (χωρητικότητας 4.600-gt και κατασκευής 1996) που μετέφερε 181 επιβάτες προσέκρουσε σε κτίριο στο λιμάνι. Από την σύγκρουση προέκυψαν μονάχα υλικές ζημιές.

     

    Κλήση για όριο ταχύτητας πήρε η Cosco Shipping

    Πρόστιμο ύψους 4.717 δολαρίων, για μη συμμόρφωση με το όριο ταχύτητας στον κόλπο του Saint Lawrence στον Καναδά, έλαβε το bulk carrier New Shanghai (χωρητικότητας 180.145-dwt και κατασκευής 2011) της Cosco Shipping. H ναυτιλιακή έχει στη διάθεση της 30 ημέρες για να αποπληρώσει το χρέος της ή για να ασκήσει έφεση στο αρμόδιο τμήμα μεταφορών του Καναδά.

     

    Σε ηλεκτρονική δημοπρασία πλοίο της NEL

    Στο σφυρί προς 4,5 εκ. ευρώ «βγαίνει» το πάλαι ποτέ ένδοξο ταχύπλοο AEOLOS KENTERIS I της NEL lines για χρέη προς την Τράπεζα Πειραιώς που ανέρχονται σε 4 εκ. ευρώ. Το πλοίο θα βγει σε διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 6 Δεκεμβρίου 2017, με την τιμή της πρώτης προσφοράς να ορίζεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χ. Μυλωνάς: Πωλητήριο σε δύο aframaxes του 2004 βάζει η Transmed

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση έκπληξη από την Ionia Management: Πούλησε το νεώτερο τάνκερ της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νικόλας Μαρτίνος: Δυνατό comeback στα νεότευκτα για την Thenamaris

     



    ΣΧΟΛΙΑ