• Business

    SHIPPING FOCUS: Πέντε νεότευκτα αξίας 450 εκατ. δολαρίων για τη Zodiac Maritime

    Εμπορευματοκιβώτια

    Εμπορευματοκιβώτια


    Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

     

    Πέντε νεότευκτα για τη Zodiac Maritime

    Στην παραγγελία πέντε νεότευκτων containerships (χωρητικότητας 11.000-teu) προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Zodiac Maritime. Η τιμή των πλοίων κυμαίνεται κοντά στα 90 εκατομμύρια δολάρια έκαστο. Τα νεότευκτα boxships θα έχουν scrubbers (φίλτρα) ώστε να συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς του IMO για τους ρύπους.

    Πούλησε tanker η D’Amico International

    Η ναυτιλιακή εταιρεία D’Amico International Shipping πούλησε το MR tanker MT High Presence (χωρητικότητας 48.700-dwt και κατασκευής 2005), σε άγνωστο μέχρι στιγμής αγοραστή, για ένα ποσό που ανήλθε στα 14,14 εκατομμύρια δολάρια. Η πώληση αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η ναυτιλιακή, να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα για την παραγγελία 22 νεότευκτων.

    Το LNG κύριο καύσιμο στα λιμάνια για την AIDA

    Την αποκλειστική χρήση του LNG όταν βρίσκεται σε λιμάνια της Μεσογείου σκοπεύει να υιοθετήσει η AIDA Cruises για τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της. Η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί ώστε τα πλοία της εταιρείας να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε μεγάλα κεντρικά λιμάνια.

    Και τρίτο ταχύπλοο για τη Golden Star Ferries

    Η ακτοπλοϊκή εταιρεία των αδελφών Στεφάνου, προχώρησε στην αγορά ενός ακόμη ταχύπλοου. Σημειώνεται πως η Golden Star Ferries έχει αγοράσει ήδη ένα trimaran το Krilo Eclipse στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει στον στόλο της  και το ταχύπλοο SuperRunner.

    Στα διαλυτήρια bulker της Thoresen Thai

    Η Thoresen Thai Agencies ανακοίνωσε την πώληση του bulk carrier Thor Horizon (χωρητικότητας 47.111-dwt και κατασκευής 2002) για 5,4 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Marine Traffic το φορτηγό πλοίο βρίσκεται στα διαλυτήρια Gadani. Η κίνηση αυτή της εταιρείας μειώνει το στόλο της στα 12 πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα 12 έτη.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (28/11/2017), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI):  1506  (+29)
    • Baltic Cape Index (BCI): 3659 (+119)
    • Baltic Panamax Index (BPI): 1320 (+21)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 929 (+6)
    • Baltic Handysize Index (BHSI): 620 (+1)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζόρικο το 2018 για τα handysize LPG πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρυσές δουλειές για δύο Έλληνες εφοπλιστές στη διαδρομή Βραζιλία-Κίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χριστίνα Μαργέλου (Eurobank): Επενδύουμε στη Ναυτιλία – Επενδύουμε στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ