• Business

    SHIPPING FOCUS: Έξι VLCCs έναντι 434 εκατ. δολαρίων απέκτησε η Euronav

    euronav ναυτιλία


    Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

    Big deal από την International Seaways

    Μεγάλο deal από την International Seaways που προχώρησε στην εξαγορά έξι VLCCs -με μέσο όρο ηλικίας τα 1.7 έτη- από τη ναυτιλιακή εταιρεία Euronav. Η συμφωνία έκλεισε στα 434 εκατομμύρια δολάρια. Η χωρητικότητα τους κυμαίνεται στα 300.000-dwt και όλα τους είναι «χτισμένα» στα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στα μισά του επόμενου έτους.

    Επεκτατική στρατηγική για την Aegean Marine

    Στην απόφαση να προχωρήσει σε επέκταση για την εξαγωγή φυσικών πόρων πήρε η Aegean Marine Petroleum Network. Το έργο θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι του Kiel στη Γερμανία, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2018. Στόχος της Aegean Marine είναι να τοποθετήσει δεξαμενές χωρητικότητας 13.000-cu m. Την επιχείρηση θα αναλάβει η θυγατρική εταιρεία της Aegean στη Γερμανία, η  OBAST Bunkering & Trading GmbH (Rostock) σε συνεργασία με την  UTG – Unabhängige Tanklogistik GmbH.

    Στο χαμηλότερο σημείο η αγορά των tankers

    Το χαμηλότερο σημείο του ναυτιλιακού κύκλου σχετικά με την αγορά των δεξαμενόπλοιων φαίνεται πως είναι κοντά σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Clarckson Research σε μία έρευνα που δημοσίευσε.

    Τέσσερα bulkers για την Algoma

    Σε συμφωνία για την αγορά τεσσάρων bulk carriers από την εταιρεία American Steamship Company έφτασε η Algoma Central Corporation. Τα τέσσερα φορτηγά πλοία είναι τα MV Buffalo, MV Adam E Cornelius, SS American Valor και SS American Victory. Η τιμή εξαγοράς τους δεν έγινε γνωστή.

    Βυθίστηκε πλοίο με 251 επιβάτες στις Φιλιππίνες

    Σοκ προκαλεί η είδηση πως πλοίο  M/V Mercaft 3  το οποίο μετέφερε 251 επιβάτες βυθίστηκε στις Φιλιππίνες. Το πλοίο όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό έπλεε ανοιχτά της πόλης Ρεάλ, και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες  οι σωστικές αρχές έχουν διασώσει 240 άτομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Έτσι ισχυροποιεί τη θέση της Dynagas Partners στην αγορά LNG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Νέα στρατηγικά deals για τον εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ