• Business

    Σαουδική Αραβία: Επενδύει 1 δισ. δολάρια στην ανταγωνίστρια της Tesla, Lucid

    • NewsRoom


    Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε συμφωνία με την βασική ανταγωνίστρια της Tesla, Lucid Motors Inc., με βάση την οποία θα επενδύσει 1 δισ. στην εταιρεία, είδηση η οποία άσκησε αμέσως πίεση στη μετοχή της εταιρείας του Elon Musk.

    Η τιμή της μετοχής κινείτο πτωτικά νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος περί το 2,1%.

    Η συμφωνία θα δώσει στη Lucid τη δυνατότητα να λανσάρει στην αγορά το 2020 το πρώτο της ηλεκτροκίνητο όχημα, το Lucid Air, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σαουδαραβικού fund.

    Η συμφωνία του τελευταίου με την Lucid επιδεινώνει περαιτέρω το κλίμα αβεβαιότητας γύρω από την Tesla, της οποίας ο CEO είχε ανακοινώσει μέσω Twitter στις 7 Αυγούστου ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για έξοδο από το χρηματιστήριο. Ο Musk στη συνέχεια έκανε πίσω, τονίζοντας παράλληλα ότι η χρηματοδότηση στην οποία υπολόγιζε προερχόταν από το σαουδαραβικό fund.

    Την ίδια ημέρα, οι Σαουδάραβες είχαν αποκτήσει μέσω χρηματιστηρίου ποσοστό ελάχιστα χαμηλότερο του 5% στην Tesla.

    Επενδύοντας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, το σαουδαραβικό κρατικό fund αποκτά έκθεση σε επενδύσεις μακράς πνοής, υποστηρίζοντας την καινοτομία προκειμένου η οικονομία της χώρας να πάψει να έχει μονόπλευρο προσανατολισμό (σ.σ. στο πετρέλαιο), όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Έλον Μασκ ετοιμάζει ένα επαναστατικό προϊόν που θα συνδέει τον εγκέφαλό σας με υπολογιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μusk: Το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας στηρίζει την έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Tesla σε αποσύνθεση και ο Musk… καπνίζει χόρτο! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ