• Business

    Deal-έκπληξη για τη Ryanair: Εξαγοράζει την αεροπορική του Νίκι Λάουντα

    • NewsRoom
    Ryanair χανιά


    Να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στη νέα αυστριακή αεροπορική εταιρία που ίδρυσε ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα-1 Νίκι Λάουντα, αποκτώντας έτσι αυξημένη παρουσία στη γερμανική και την αυστριακή αγορά, στις οποίες κυριαρχεί η Lufthansa, συμφώνησε η Ryanair.

    Η ιρλανδική εταιρία, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, συμφώνησε να αποκτήσει αρχικά ποσοστό 24,9% στη Laudamotion, η οποία προέκυψε από τη χρεοκοπημένη Niki, που άνηκε προηγουμένως στην Air Berlin.

    Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 75% «το συντομότερο δυνατόν», με τη διαδικασία να υπόκειται στην έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, όπως ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρίες.

    Νίκι Λάουντα

    Η Niki θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό κομμάτι της χρεοκοπημένης Air Berlin και με τη συμφωνία αυτή καταλήγει στα χέρια της Ryanair, μετά από προσπάθειες της Lufthansa και της IAG, της μητρικής εταιρίας της British Airways να την αποκτήσουν.

    «Αυτή η συνένωση δυνάμεων με την Laudamotion είναι καλά νέα για τους καταναλωτές/επισκέπτες στην Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίοι μπορούν τώρα να προσβλέπουν σε πραγματικό ανταγωνισμό, περισσότερες επιλογές και χαμηλότερους ναύλους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι σε ανακοίνωση.

    Η συμφωνία για τη Laudamotion θα είναι μια σπάνια εξαγορά για την Ryanair, η οποία έχει να αποκτήσει αεροπορική εταιρία από το 2003, όταν αγόρασε και στη συνέχεια έκλεισε την εταιρία Buzz.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Νίκι Λάουντα εγκαινιάζει τη νέα αεροπορική εταιρεία του – Και η Ελλάδα στους προορισμούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Airlines : Αυτοί είναι οι λόγοι που έκανε ιστορικά υψηλά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «φαινόμενο» Airbnb εκτοξεύει τις αντικειμενικές–Πού αυξάνονται έως και 20%



    ΣΧΟΛΙΑ