• Business

    Ράλι στη Wall Street μετά τη χθεσινή βουτιά

    • NewsRoom
    Wall Street


    Θετικό κλίμα επικράτησε σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες να επιστρέφουν σε θετικό έδαφος μετά την ανασφάλεια που προκάλεσε στις αγορές η νέα λίστα δασμών Τραμπ κατά της Κίνας.

    Το γεγονός ότι η Κίνα απέφυγε την περαιτέρω κλιμάκωση, μη δίνοντας μέχρι στιγμής απάντηση με αντίποινα, έφερε αισιοδοξία στις αγορές.

    Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow έκλεισε στις 24,925 μονάδες ενισχυμένος κατά  224,74 μονάδες ή 0,91%, ο ευρύτερος S&P έφτασε τις 2.798 μονάδες με άνοδο 24,28 μονάδων ή 0,88% και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 7.823 μονάδες με κέρδη 107,33  μονάδων ή 1,39%.

    Μετά τη βουτιά της Τετάρτης -ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 200 μονάδων- μεγάλα ήταν τα κέρδη σήμερα στις τεχνολογικές μετοχές. Επιπλέον κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές έφεραν οι ειδήσεις πως οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, ΗΠΑ και Κίνα, είναι πρόθυμες να ξεκινήσουν διμερείς επαφές σε υψηλό επίπεδο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην εμπορική διαμάχη που έχει ταρακουνήσει παραγωγούς και επενδυτές σε όλο τον πλανήτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις χθεσινές απώλειες εν μέσω εμπορικού πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ