• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στη Χαλυβουργική: Δεν κατατέθηκαν προτάσεις, κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ

    Αγγελόπουλος Χαλυβουργική

    Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και τα παιδιά του κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος.


    Αρνητικό φαίνεται πως είναι το σήριαλ για το χρέος της Χαλυβουργικής, συμφερόντων της οικογένειας Αγγελόπουλου, προς την ΔΕΗ, καθώς σύμφωνα με κύκλους της Δημόσιας Επιχείρησης, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά της για κατάθεση προτάσεων διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ανέρχονται σε 31,4 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, η ΔΕΗ προχωρά στην άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή στη διακοπή ηλεκτροδότησης.

    Σύμφωνα με τις πηγές της ΔΕΗ, από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα υλοποιηθούν κανονικά  οι συνέπειες της άρσης εκπροσώπησης, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ήδη στείλει την σχετική ειδοποίηση στον ΑΔΜΗΕ.

    Περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των υπέρογκων χρεών, έδωσε η ΔΕΗ στην Χαλυβουργική.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαλυβουργικής, Γ. Σκινδήλιας, συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρξει μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία με το χρέος των 31,8 εκατ. ευρώ προς την Επιχείρηση. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η ΔΕΗ κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Χαλυβουργικής προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση.

    Το blame game.

    Ένα επιχειρηματικό παράδοξο, ένα blame game με πολλή υποκρισία και μια εταιρεία που δεν μπορεί να κρατηθεί ζωντανή αφού ο ιδιοκτήτης της δεν το θέλει, συνθέτουν τη σημερινή θολή εικόνα της Χαλυβουργικής, της πάλαι ποτέ κραταιάς χαλυβουργίας, που λύγισε υπό το βάρος του ενεργειακού κόστους το 2011 και έκτοτε δεν ξανασηκώθηκε στα πόδια της.

    Αν η εταιρεία δεν γίνεται να μείνει ζωντανή, ποιος θα πάρει την ευθύνη για το κλείσιμό της; Ποιος θα μείνει με το μουτζούρη στο χέρι και ποιος θα σηκώσει εν μέσω προεκλογικής περιόδου το βάρος της πτώχευσης της μεγαλύτερης και ιστορικότερης βιομηχανίας;

    Ακόμη και μεταξύ του ιδιοκτήτη και των υιών του που αναμετριούνται στα δικαστήρια για το σύνολο του ελέγχου της περιουσίας τους, το κατηγορώ και το ποιος φταίει για την Χαλυβουργική έχει κεντρικό ρόλο. Για τους μεν υιούς Αγγελόπουλου, αν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας, όπως έχουν αιτηθεί επειδή όπως ισχυρίζονται έχει άνοια, ο δικαστικός συμπαραστάτης θα μπορέσει να αποφασίσει αύξηση κεφαλαίου και ρύθμιση δανείων και χρεών και η εταιρεία θα σωθεί. Με αυτό το επιχείρημα κέρδισαν πίστωση χρόνου ενός μήνα και αποφεύχθηκε η διακοπή παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ.

    Από την άλλη ο πατέρας, αφού απάντησε ότι… παραπλάνησαν τον υπουργό, (και άρα η εταιρεία δεν πρόκειται να σωθεί ό,τι και να γίνει) έφτασε να δηλώσει σε επόμενη επιστολή ότι μεταβιβάζει την Χαλυβουργική στα παιδιά του τώρα. Μια πρόταση που αμφισβητείται ότι έγινε ποτέ και δεν είναι και εφικτή νομικά ενώ εκκρεμεί η αίτηση δικαστικής συμπαράστασης.

    Γιατί όμως έγινε ή τουλάχιστον γιατί ισχυρίζεται η πλευρά του ιδιοκτήτη ότι την έκανε; Η πρόταση αυτή (αφού δεν συνοδεύεται με αύξηση κεφαλαίου, ρύθμιση του δανεισμού και των χρεών ούτε με διάθεση συμβιβασμού με τους υιούς του), δείχνει ότι ο Κ. Αγγελόπουλος την προβάλει γιατί θέλει να πετάξει στους γιους του το μπαλάκι της ευθύνης για την καυτή πατάτα της Χαλυβουργικής, για να μην εμφανίζεται, το να τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση, ως λύση στο πρόβλημα της εταιρείας, επηρεάζοντας την κρίση του δικαστηρίου του οποίου η απόφαση αναμένεται.



    ΣΧΟΛΙΑ