• Business

    «Προβάδισμα» στην εξαγορά των Media Markt στην Ελλάδα για τον Όμιλο Olympia


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση πώλησης των δραστηριοτήτων της Media Markt στην Ελλάδα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο όμιλος Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ceconomy (μητρικός όμιλος της Media Markt), για να αναλάβει την ευθύνη ανάπτυξης και διαχείρισης των καταστημάτων Media Markt στην ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύμβουλος (PwC) που έχει αναλάβει να βρει επενδυτή- συνεργάτη για λογαριασμό των Γερμανών της Ceconomy έχει κάνει κρούση και στους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς, μεταξύ των οποίων και το Πλαίσιο.

    Η πολύ καλή πορεία και οι εντυπωσιακές επιδόσεις που έχουν επιδείξει ο όμιλος Olympia στο λιανεμπόριο μέσω των Public καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης καθώς και τα σημαντικά αποτελέσματα του 2018 έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο και τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση των επιλογών των Γερμανών.

    Το βασικό σενάριο συνεργασίας που επεξεργάζονται οι δυο πλευρές αφορά στην απόκτηση του πλήρους ελέγχου των δραστηριοτήτων της Media Markt στην Ελλάδα από την Olympia, και την παραμονή της γερμανικής εταιρείας στο σχήμα με σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό. Πρόκειται για μια παραλλαγή του μοντέλου συνεργασίας που χρησιμοποιεί ήδη η Ceconomy στη Γαλλία, με τον όμιλο Fnac Darty. Στην ουσία θα πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία φαίνεται πως εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και των δυο πλευρών.

    Ο όμιλος Olympia, ο οποίος έχει ήδη παρουσία στο χώρο των ηλεκτρονικών ειδών μέσω των Public, θα κάνει το «επόμενο μεγάλο βήμα» στην ανάπτυξη του, διευρύνοντας την παρουσία της στον χώρο των λευκών συσκευών με ένα ισχυρό σήμα ενώ η Media Markt, επουλώνει τις οικονομικές πληγές που υπέστη στην χώρα μας και ταυτόχρονα παραμένει ενεργή στην ελληνική αγορά.

    Η προσέγγιση με την Media Markt ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η τελευταία άρχισε να αναζητά λύσης για την αντιμετώπιση των υπέρογκων ζημιών που είχε συσσωρεύσει στη διάρκεια της κρίσης.

    Μάλιστα, πληροφορίες ήθελαν τις δυο πλευρές να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά να μην προχωράνε γιατί δεν τα «έβρισκαν» στο τίμημα, ωστόσο δεν επαληθεύθηκαν και, από ό,τι φαίνεται, κάθονται και πάλι στο τραπέζι…

    Οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της γερμανικής αλυσίδας στην χώρα μας εκτιμάται πως δεν θα αργήσουν. Κάποιοι μάλιστα, χαρακτηρίζουν προάγγελο των σημαντικών αλλαγών που έρχονται την είδηση της αποχώρησης του Δημήτρη Κατραβά, από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ύστερα από επτά χρόνια.

    Να σημειωθεί πως η Media Markt ήρθε στην χώρα μας το 2005.

    Σήμερα λειτουργεί 12 καταστήματα και απασχολεί 700 εργαζομένους ενώ κατέχει μερίδιο 12% της εγχώριας αγοράς.

    Πέρυσι, παρουσίασε πωλήσεις 187,33 εκατ. ευρώ, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εμφάνισε κέρδη 2,86 εκατ. ευρώ, παρουσιάζει δε πολύ σημαντικό τζίρο αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό καταστημάτων που η εταιρεία διαθέτει σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό καταστημάτων του βασικού της ανταγωνιστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H αμφιλεγόμενη διαφήμιση που αύξησε τις πωλήσεις της Nike

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπόνους έως και δύο μισθούς δίνει σε εργαζόμενους και παραγωγούς η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος



    ΣΧΟΛΙΑ