• Business

    Πρόταση εξαγοράς του «Ερρίκος Ντυνάν» υποβάλλει ο όμιλος Αποστολόπουλου

    Αποστολόπουλος

    Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών


    Επαναπροσδιορίζει τη στάση του ο όμιλος Αποστολόπουλου σε ό,τι αφορά τις ανακατατάξεις στο χώρο της υγείας. Μετά το άδοξο τέλος της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του «Υγεία» η προθεσμία για την αποδοχή της οποίας λήγει σήμερα, ο όμιλος στρέφει το βλέμμα του στην εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν», για το οποίο, σύμφωνα με πηγές του ομίλου, κατέθεσε σχετική προσφορά στην Τράπεζα Πειραιώς.

    Το ενδιαφέρον εκδηλώνεται ενόψει της πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς – μέσω της «Ημιθέα» – στην οποία ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν». Η πώληση που τοποθετείται μέσα στο 2018, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος αποεπένδυσης από το «Ερρίκος Ντυνάν», για το οποίο η τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες δεν δεσμεύεται για τη διενέργεια διαγωνισμού.

    Πηγές της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιβεβαίωναν πάντως την κίνηση από την πλευρά του ομίλου Αποστολόπουλου, η διοίκηση του οποίου συνδέει το ενδιαφέρον της με τις επικείμενες ανακατατάξεις στον κλάδο της υγείας και το στόχο του να ενισχύσει την παρουσία του στο χώρο.

    Η δημόσια πρότασή του για την απόκτηση του 30% του «Θεραπευτηρίου Υγεία» λήγει σήμερα και με δεδομένο ότι η κίνηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, το ενδιαφέρον του ομίλου στρέφεται μοιραία στην περίπτωση του «Ερρίκος Ντυνάν», που θα αποτελέσει τον επόμενο πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος στο χώρο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου
    Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Ιατρικού Κέντρου

    Να σημειωθεί ότι η πρόταση της «Αποστολόπουλος Συμμετοχών» για το Υγεία, ήταν στα 0,45 ευρώ ανά μετοχή, υψηλότερη μεν κατά 39,3% από την τιμή κλεισίματος κατά την προηγούμενη της δημόσιας πρότασης, αλλά χαμηλότερη της σημερινής αξίας της μετοχής, που αποτιμάται στα 0,6110 ευρώ.

    Χθες η μετοχή του Υγεία έκλεισε με πτώση 1,61%, δηλαδή στα 0,6110 ευρώ ανά μετοχή, κατά 35,5% υψηλότερα από την τιμή της δημόσιας πρότασης και σε διπλάσια επίπεδα σε σχέση με το κλείσιμό της μία μέρα πριν τη δημόσια πρόταση, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση του Υγεία στα 189,8 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Tράπεζα Πειραιώς μέσω της εταιρίας Eιδικού Σκοπού «Hμιθέα» απέκτησε το 2014 έναντι 115 εκατ. ευρώ, το «Eρρίκος Nτυνάν» που βαρυνόταν με δάνεια 90 εκατ. ευρώ και οι συνολικές του υποχρεώσεις έφταναν τα 300 εκατ. ευρώ. Tο σχέδιο αναδιοργάνωσης, προέβλεπε τριετή βεβαίωση καλής λειτουργίας και χρηματοδότηση ύψους 180 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιατρικό Αθηνών: Γιατί καταθέσαμε προσφορά για το Ερρίκος Ντυνάν

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι πραγματικά συμβαίνει με το Ερρίκος Ντυνάν;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΓΕΙΑ: Αρνητική σύσταση του Δ.Σ. για την τιμή εξαγοράς από τον όμιλο Αποστολόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πόλεμος στο ΥΓΕΙA: Ποιοι είναι οι δυο Έλληνες που μπλοκάρουν τα σχέδια του Αποστολόπουλου. Θα απαντήσει ο mr Ιατρικό Κέντρο;



    ΣΧΟΛΙΑ