• Business

    Πόλεμος Tesla – Facebook: O Elon Musk διέγραψε την σελίδα της Space X

    • NewsRoom
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Ξαφνικός πόλεμος μεταξύ δυο δισεκατομμυριούχων ξέσπασε νωρίτερα δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στον πόλεμο που δέχεται το Facebook εξαιτίας της περίφημης διαρροής προσωπικών δεδομένων.   Η επίσημη σελίδα στο Facebook της εταιρείας SpaceX “χάθηκε” σήμερα, λίγα λεπτά αφότου ο ιδρυτής της, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, (ιδρυτής της Tesla) δεσμεύτηκε στο Twitter ότι θα την διαγράψει, απαντώντας στην “πρόκληση” ενός άλλου χρήστη. Προφανώς πρόκειται για μια μεγάλη ήττα για τον Mr. Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

    “Διάγραψε τη σελίδα του SpaceX στο Facebook αν τολμάς” έγραψε ένας χρήστης στον Μασκ. Και εκείνος απάντησε: “Δεν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχε σελίδα. Θα γίνει”.

    Η σελίδα του SpaceX, που είχε περισσότερους από 2,7 εκατομμύρια “ακολούθους”, δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

    Ο Μασκ ενεπλάκη στην υπόθεση της κλοπής προσωπικών δεδομένων από τον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης όταν αποφάσισε να απαντήσει σε ένα tweet του συνιδρυτή της εφαρμογής WhatsApp, Μπράιαν Άκτον. Ο τελευταίος πρωτοστατεί στο κίνημα #deletefacebook (“Διαγράψτε το Facebook”) τις τελευταίες ημέρες.

    “Τι είναι το Facebook;” έγραφε το μήνυμα που ανάρτησε, προφανώς χαριτολογώντας, ο Έλον Μασκ.

    Την ίδια ώρα πάντως, ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής στους New York Times αναφορικά με το #DeleteFacebook:

    “Δεν νομίζω ότι έχουμε δει σημαντικό πλήθος χρηστών να ενεργεί βάσει του #DeleteFacebook, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό. Πιστεύω ότι είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την έλλειψη εμπιστοσύνης των χρηστών και το κατανοώ. Και είτε ο κόσμος σβήσει τον λογαριασμό του στο Facebook, είτε απλά δεν νιώθει καλά με τη χρήση της υπηρεσίας, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο οφείλουμε να διορθώσουμε”.

    Facebook
    Facebook



    ΣΧΟΛΙΑ