• Τράπεζες

    Ποιος είναι ο Ηλίας Ξηρουχάκης που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της ΤτΕ στο ΤΧΣ

    • NewsRoom
    Τράπεζα της Ελλάδος

    Τράπεζα της Ελλάδος


    Ο Ηλίας Ξηρουχάκης του Ευαγγέλου είναι από σήμερα ο νέος εκπρόσωπος της Τράπεζας Της Ελλάδος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ο κ. Ξηρουχάκης αποτελεί πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με την οποία συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και έλαβε την έγκριση του Euroworking Group.

    Ο κ. Ξηρουχάκης, με καταγωγή από το Καστέλι της Κρήτης, διαθέτει 25ετή εμπειρία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αρκετές δε από τις εταιρίες στις οποίες έχει εργαστεί αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες (Global Leaders) στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

    Eίναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metrololitan University) από το οποία διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts -Honours) στις επιστήμες της διοίκησης με ειδίκευση στην οικονομετρία και τα υποδείγματα επιχειρησιακών προβλέψεων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά της Ευρωπαικής Ενωσης (Μaster of Arts in Economics) από το Παναπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξειδίκευση στη νομισματική πολιτική της Ένωσης και το κοινό νόμισμα. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων ( πιστωτικών και λειτουργικών) και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

    Ο κ. Ξηρουχάκης ήταν ένας από τους τρεις υποψήφιους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων το 2015, μαζί με τους Γιώργο Πιτσιλή και Φώτη Κουρμούση. Την υποψηφιότητά του στήριζε τότε η πλευρά της Τρόικα, καθώς είχε διατελέσει «δεξί χέρι» του Χάρη Θεοχάρη, όταν ο βουλευτής κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, χαρακτηριζόμενος ως ο «άνθρωπος των δύσκολων αποστολών». Στη συνέχεια είχε διατελέσει σύμβουλος και της  Κατερίνας Σαββαίδου.

    Κατά πληροφορίες, ο κ. Ξηρουχάκης πρόκειται να αναλάβει τον τομέα της διευκόλυνσης διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs & NPLs) των Πιστωτικών ιδρυμάτων στα οποία το ΤΧΣ έχει συμμετοχή. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός Έλληνας μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ