• Pharma & Health

    BMS: Θετικά αποτελέσματα στον καρκίνο του πνεύμονα με nivolumab / ipilimumab

    • NewsRoom
    karkinos-pnevmona


    Ανώτερη επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου με το συνδυασμό του nivolumab με ipilimumab έναντι της χημειοθεραπείας καταδεικνύει η βασική μελέτη Φάσης 3 CheckMate – 227 σε ασθενείς πρώτης γραμμής με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) με υψηλό φορτίο μεταλλάξεων του όγκου (TMB), όπως ανακοίνωσε η Bristol Mayers Squibb.

    Με βάση την ενδιάμεση ανάλυση για τη συνολική επιβίωση (OS), η Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων εισηγήθηκε τη συνέχιση της μελέτης. Το προφίλ ασφάλειας ήταν σε συμφωνία με ευρήματα που έχουν αναφερθεί στο παρελθόν στη θεραπεία πρώτης γραμμής του NSCLC για το συνδυαστικό σχήμα του nivolumab στη δόση των 3 mg/kg κάθε δύο εβδομάδες μαζί με ipilimumab σε χαμηλή δόση (1 mg/kg) κάθε έξι εβδομάδες.

    «Το TMB έχει αναδειχθεί σε σημαντικό βιολογικό δείκτη της δραστικότητας της ανοσοθεραπείας. Για πρώτη φορά, αυτή η μελέτη Φάσης 3 δείχνει ανώτερη PFS με χορήγηση συνδυαστικής ανοσοθεραπείας στην πρώτη γραμμή θεραπείας σε ένα προκαθορισμένο πληθυσμό ασθενών με NSCLC και υψηλό TMB», είπε ο Matthew D. Hellmann, M.D., ερευνητής της μελέτης και ογκολόγος στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center. «Η CheckMate -227 έδειξε ότι το TMB αποτελεί έναν σημαντικό, ανεξάρτητο προβλεπτικό βιολογικό δείκτη, μέσω του οποίου μπορεί να καθοριστεί ένας πληθυσμός ασθενών πρώτης γραμμής με NSCLC που μπορούν να ωφεληθούν από το συνδυασμό του nivolumab με το ipilimumab»

    Ο Giovanni Caforio, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bristol-Myers Squibb, σχολίασε, «Πιστεύουμε ότι αυτά τα δεδομένα από την CheckMate -227 αποτελούν μία ανακάλυψη στην έρευνα για τον καρκίνο και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον προσδιορισμό εκείνων των ασθενών πρώτης γραμμής με καρκίνο του πνεύμονα που μπορεί να ωφεληθούν περισσότερο από το συνδυασμό του nivolumab με ipilimumab. Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν τη βαθιά μας κατανόηση της βιολογίας του καρκίνου και των πρωτοποριακών δυνατοτήτων της μεταφραστικής ιατρικής και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων για τους ασθενείς με καρκίνο».

    Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις ρυθμιστικές αρχές και θα παρουσιαστούν σε μελλοντικό συνέδριο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανοσο-ογκολογία: Ένα φάρμακο με πολλαπλές ενδείξεις από την BMS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπουδαία ανακάλυψη: Αντικαρκινικά νανορομπότ βρίσκουν και καταστρέφουν τους όγκους

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτισμός: Ελπίδες για αποτελεσματική αντιμετώπιση δίνει πειραματική θεραπεία



    ΣΧΟΛΙΑ