• Business

    Πέτρος Παππάς: Σε ανοδική πορεία η Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Σε ανοδική πορεία κυμαίνονται οι ναυλώσεις των πλοίων της ναυτιλιακής εταιρείας Star Bulk Carriers συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, προχώρησε στη χρονοναύλωση του bulk carrier Star Markella (χωρητικότητας 82.191-dwt και κατασκευής 2007) για μία περίοδο 12 μηνών στην εταιρεία EGPN. Το deal αυτό θα αποφέρει στα ταμεία της ναυτιλιακής που ηγείται ο κ. Παππάς ένα ποσό που ανέρχεται στα 12.500 δολάρια ημερησίως.

    Η χρονοναύλωση αυτή έρχεται με τον δείκτη του Baltic Dry Index να βρίσκεται τη Δευτέρα, στο υψηλότερο σημείο του εδώ και 3 χρόνια.

    H Star Bulk είναι ενεργή στην αγορά και συνεχώς ζητάει «εργασία» για τα πλοία του στόλου της, καθώς η αγορά του ξηρού φορτίου είναι σε ανοδική πορεία και η ναυτιλιακή θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό.

    Συγκεκριμένα, 15 πλοία της ναυτιλιακής  ναυλώθηκαν στο δεύτερο μισό του 2017 με μακροχρόνια συμβόλαια ως αποτέλεσμα της καλής πορείας της αγοράς.

    Σύμφωνα με την Arctic Securities, η Star Bulk θα έχει σχεδόν 30 πλοία της σε χρονοναύλωση, γεγονός που τον τοποθετεί πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς για τους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Βαλέντης: Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Pyxis Tankers;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πολέμης: Στέλνει στα διαλυτήρια tanker της New Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στ. Τσαντάνης: H Seanergy Maritime διπλασίασε τα κεφάλαια που ζητά από την αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ