• Business

    Π. Μονεμβασιώτης: Πώς αναπτύσσει τα ΒΕΝΕΤΗ και το “κόλλημα” με τη θρησκεία και την μπάλα


    Με προσεκτικά και σίγουρα βήματα συνεχίζει τις επενδύσεις στα Καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, προσθέτοντας άλλο ένα μέλος στην αλυσίδα των σημείων πώλησης της εταιρίας. Πρόκειται για ένα premium κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948 που ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Μαρούσι, στην οδό Κηφισίας 64 και Πρεμετής, στο κτήριο β του εμπορικού κέντρου Polis (έναντι Mεγάρου ΟΤΕ).

    Το νέο ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο Μαρούσι, αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά κατάστημα των premium καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗ 1948, με πρώτο το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο εμβληματικό κτίριο του ΝΕΟΝ- ένα από τα μεγαλύτερα αρτοποιεία στην Ευρώπη- δύο ΒΕΝΕΤΗ 1948 στην Κηφισιά- στις οδούς Τατοϊου 110 και Λεωφόρος Κηφισίας 320- και ένα στη Μύκονο.

    Ανάπτυξη στα χρόνια της κρισης

    Η εταιρεία Βενέτης ΑΒΕΕ το 2008, την τελευταία χρονιά της ανάπτυξης, διέθετε λιγότερα από 50 καταστήματα στην περιοχή της Αττικής. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους έχει φτάσει περίπουστα 80 καταστήματα. Και «διεκδικεί» την αναβάθμιση της κεντρικότερης πλατείας των Αθηνών, της πλατείας Ομονοίας, όπου ήδη διαθέτει ένα κατάστημα, το παλαιό «Νέον» και σκοπεύει να δημιουργήσει άλλα δύο επί της πλατείας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων διαθέτει άλλα δύο καταστήματα – επί της Πατησίων και στην πλατεία Κάνιγγος.

    Το “κόλλημα” με τον Απόλλωνα και το θάυμα που δεν έγινε

    Ο επιχειρηματίας της αλυσίδας Βενέτη είναι γνωστός για το ότι είναι βαθιά θρησκευόμενος αλλά και για την αγάπη του στον Απόλλωνα Αθηνών στον οποίο ήταν και πρόεδρος μέχρι πριν λίγους μήνες.

    Μάλιστα είναι γνωστό ότι έκανε πολύ συχνά ευχέλαια στην ποδοσφαιρική ομάδα ενώ σε έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό ζήτησε να αλλάξει το σήμα στη φανέλα και στη θέση του αρχαίου θεού Απόλλωνα να μπει η εικόνα του Αγίου Απόλλωνα ένος εκ των 10 μαρτύρων εν Αιγύπτω, ο οποίος θανατώθηκε δια πείνας και δίψας μετά από εντολή του έπαρχου της Αλεξάνδρειας για την πίστη του στον Ιησού Χριστό. (Η γιορτή του Άγιου Απόλλωνα, μάρτυρος εξ Αιγύπτου είναι στις 5 Ιουνίου).

    Αν και δεν είχε πάρει την έγκριση του Δ.Σ. Για την αλλαγή αυτή ο Άγιος τελικά ράφτηκε στη φανέλα, αλλά το θαύμα δεν έγινε καθώς ο Απόλλωνας έχασε το ματς με σκορ 3-0.

    Στόχος τα 100 καταστήματα

    beneths_katastima

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 80 καταστήματα που διαθέτει η αλυσίδα τα 16 ανήκουν στην εταιρεία και τα 64 είναι μισθωμένα με τη μέθοδο του φραντσάιζ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής – μόνο τέσσερα καταστήματα έχει σε ισάριθμες πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, την Πάτρα και τα Γιάννενα.

    Από σύνολο των καταστημάτων που διαθέτει τα 37 είναι Βενέτη Food Hall, τα 5 Βενέτη 1948 – το νέο μοντέλο το λανσάρισε με το πρώτο κατάστημα στην πλατεία Ομονοίας – και τα υπόλοιπα είναι οι κλασικοί φούρνοι Βενέτη. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των δύο μετόχων – ο δεύτερος είναι ο κ. Χαράλαμπος Βενέτης, γιος του ιδρυτή της εταιρείας ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου -, προβλέπεται στη διάρκεια των επόμενων δύο χρόνων να λειτουργήσουν 20 νέα σημεία. Στόχος είναι ο αριθμός τους να φτάσει στα 100 έως το 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ