• Business

    Π. Φουρλής (Leroy Merlin): Σχέδια για νέα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας


    Μετά την απόφαση για απόκτηση παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας, η Leroy Merlin σχεδιάζει τη λειτουργία και άλλων καταστημάτων σε πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

    Ήδη, αναζητούνται οι χώροι που θα στεγάσουν τα νέα σημεία, με την έμφαση να δίδεται σε ακίνητα έκτασης μεταξύ 3.000 τ.μ. και 4.000 τ.μ., τα οποία θεωρούνται κατάλληλα για τη διείσδυση στον αστικό ιστό.

    Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει στο mononews.gr o Παύλος Φουρλής, επικεφαλής της SGB που έχει την ευθύνη ανάπτυξης της γαλλικής αλυσίδας ειδών σπιτιού επί ελληνικού εδάφους, η εταιρεία έρχεται πιο κοντά στις περιοχές που κατοικούν οι καταναλωτές με πιο μικρά σε μέγεθος καταστήματα και ταυτόχρονα απαντά στην ανάγκη τους για εύκολη πρόσβαση στα σημεία πώλησης.

    «Ο καταναλωτής πλέον δεν έχει ούτε χρόνο αλλά ούτε και χρήμα. Θέλει ευκολία στην πρόσβαση και καλές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Στα σχέδια της διοίκησης είναι και η δημιουργία δυο ακόμη μεγάλων καταστημάτων μεταξύ 8.000 τμ. και 10.000 τ.μ. μέσα στην επόμενη διετία, αντίστοιχου μεγέθους με το κατάστημα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Ο κ. Φουρλής θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια ανάπτυξης καθώς το δίκτυο δεν έχει φθάσει ακόμη στην ωρίμανσή του και τονίζει πως η εταιρεία προχωράει με αργά αλλά σταθερά βήματα, προκειμένου να καλύψει πλήρως την Αττική.

    Δεν κρύβει επίσης το ενδιαφέρον του και για επέκταση στην Κρήτη, μια αγορά που όπως λέει έχει σημαντικές προοπτικές λόγω και του τουρισμού.

    Στο μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες για τη λειτουργία του νέου καταστήματος επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας απέναντι από την αμερικάνικη Πρεσβεία. Υπολογίζεται ότι λίγο πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί το κοινό της πρωτεύουσας.

    Θα εκτείνεται σε 6.000 τμ σε τρεις ορόφους και θα διαθέτει 400 θέσεις παρκινγκ. Η γκάμα του έχει προσαρμοσθεί για να απευθύνεται στις ανάγκες των κατοίκων της γύρω περιοχών.
    «Πρόκειται για ένα καινούριο concept καταστήματος, το οποίο θα δοκιμασθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως και πανευρωπαϊκά. Είναι ένα στοίχημα που έχουν αναλάβει και πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε», σημειώνει ο κ. Φουρλής, προσθέτοντας πως στόχος είναι η επίτευξη κερδών μετά από τρία χρόνια λειτουργίας (break even).

    «Κάτι αρχίζει και κινείται…»

    Η κινητικότητα των ανθρώπων της Leroy Merlin σχετίζεται άμεσα με τις επιδόσεις του δικτύου, αλλά και την πορεία της οικονομίας.

    Οι πωλήσεις της εταιρείας, ύστερα από το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο για το σύνολο της αγοράς ανέκαμψαν θεαματικά και πλέον αυξάνονται με διψήφιους ρυθμούς, καλύπτοντας τις απώλειες στο πρώτο μισό.

    Αισιοδοξία υπάρχει και για τη νέα χρονιά, καθώς όπως λέει ο κ. Φουρλής η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και ο καταναλωτής αρχίζει και ξοδεύει λίγο περισσότερο.

    «Η κατανάλωση στο δεύτερο μισό έχει σταθεροποιηθεί, και δεν βλέπω τον λόγο να ανατραπεί η πορεία προς την ανάκαμψη τους επόμενους μήνες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.


    Η Leroy Merlin δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Ιούνιο 2005. Μετά από μια μελέτη σε βάθος της κατοικίας και των συνηθειών των κατοίκων, η Leroy Merlin Ελλάδας άνοιξε το πρώτο της κατάστημα τον Μάρτιο 2007 στο εμπορικό πάρκο του διεθνούς αεροδρομίου της Αθήνας.

    Τον Οκτώβριο 2008 άνοιξε ένα δεύτερο κατάστημα Leroy Merlin στη Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό πάρκο του Florida Park. Το Μάρτιο του 2009 ένα τρίτο κατάστημα εγκαινιάστηκε στην Αθήνα, στην οδό Πειραιώς, το 1ο διώροφο κατάστημα.

    Το τέταρτο κατάστημα Leroy Merlin άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στη Λάρισα στις 5 Νοεμβρίου 2009. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ξεκίνησε το πέμπτο κατάστημα της εταιρείας στο «Δαχτυλίδι», που βρίσκεται στο Μαρούσι, στη Λεωφ. Κηφισίας 73.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόλεμος στο ΥΓΕΙA: Ποιοι είναι οι δυο Έλληνες που μπλοκάρουν τα σχέδια του Αποστολόπουλου. Θα απαντήσει ο mr Ιατρικό Κέντρο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Δρυς (Foodstandard): «Θησαυρό 50 δισ. κρύβει ο αγροδιατροφικός τομέας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παράταση στην πώληση Νηρέα-Σελόντα-Aρχές του 2018 η κατάθεση των προσφορών 



    ΣΧΟΛΙΑ