• Business

    Όμιλος Grimaldi: Έντονο ενδιαφέρον για Attica Group

    • NewsRoom
    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ενδιαφέρον για επέκταση στην ελληνική αγορά εξέφρασε ο Όμιλος Grimaldi στο πλαίσιο του φετινού Euromed Convection που διοργανώθηκε στο Λαγονήσι.

    Ο διευθύνων σύμβουλος Emanuele Grimaldi αποκάλυψε –έμμεσα έστω – την πρόθεσή του να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά διεκδικώντας μεγάλο μερίδιο στην ελληνική ακτπλοϊκή αγορά.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ιταλικού ομίλου θα ενδιαφερόταν να αγοράσει την Attica Group (που διαθέτει τα πλοία Blue Star, Super Fast Ferries και Hellenic Seaways) σε περίπτωση που θα πωλούνταν μελλοντικά μετοχές.

    Όπως είπε, η θυγατρική του ομίλου Minoan Lines είναι στην καλύτερη θέση συγκριτικά με παλαιότερα, καθώς έχει στο δυναμικό της τρία πλοία μεγάλων και σύγχρονων προδιαγραφών, δεν έχει χρέη και διαθέτει ρευστότητα.

    Ο επικεφαλής της Grimaldi ανέφερε πως τα τρία πλοία θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης  το χειμώνα έτσι ώστε τον Απρίλιο να έχουν γίνει οι εργασίες για τη μείωση των εκπομπών CO2 όπως ορίζεται και από τη νέα νομοθεσία.

    Επιπλέον, ο ίδιος προανήγγειλε ένα νέο ναυπηγικό πρόγραμμα για την κατασκευή επιβατικών-οχηματαγωγών πλοίων, ανταποκρινόμενο στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί και οι τάσεις ακτοπλοϊκή αγορά.

    Τα νέα πλοία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι 20% μεγαλύτερης χωρητικότητας και 40% μικρότερης κατανάλωσης καυσίμων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε.Ε.: Αλλαγές στον ιταλικό προϋπολογισμό μετά τη «βόμβα» της απόρριψης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτή είναι η νέα γενιά κροίσων: Οι κόρες ισχυρών οικογενειών χαράσσουν την πορεία τους! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ