• Business

    Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Cyta Hellas στη Vodafone

    ρενα ρουβιθα πανου

    η Πρόεδρος της Cyta Hellas Ρένα Ρουβιθά Πάνου


    Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλάδας, έναντι συνολικού οικονομικού τιμήματος 118,1 εκ. το οποίο εκταμιεύεται από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

    Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, η Πρόεδρος Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι «προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην Ελληνική αγορά».

    Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, «πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit».

    Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για την εν λόγω συναλλαγή ήταν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) ενώ ως νομικοί σύμβουλοι ενέργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πράσινο φως» από την ΕΕΤΤ για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος από τη Vodafone – Στα 118 εκατ. ευρώ το deal

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕ Ένωση Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ για μήνυση κατά Αγγελάκη: Ασύστολα ψεύδη και νοσηρή φαντασία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Intrasoft International: Νέα συνεργασία με την Cyta Κύπρου



    ΣΧΟΛΙΑ