• Business

    O Παναγιωτάκης κάνει τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας της ΔΕΗ… Hollywood!

    • NewsRoom


    Την πεποίθησή του ότι η ΔΕΗ και η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και της τροφοδοσίας της χώρας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στο εκθεσιακό κέντρο του ΛΚΔΜ.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε μάλιστα κάποιες δράσεις για την περιοχή η οποία προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ΔΕΗ και της χώρας, προκειμένου, όπως είπε, να βοηθηθεί η περιοχή μας κατά τη βαθμιαία απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2030 που προβλέπει το ενεργειακό σχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και συνθήκες διεξόδου για τη νεολαία και όχι μόνο.

    Ανακοίνωσε ειδικότερα ότι η ΔΕΗ διαθέτει το εργοστάσιο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για να γίνει κινηματογραφικό στούντιο και πως για το σκοπό αυτό η ΔΕΗ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κρέτσο αλλά και με μεγάλους κινηματογραφικούς κολοσσούς του εξωτερικού και θα γίνει πιο συστηματική αυτή η επικοινωνία, καθώς ο χώρος αυτός είναι προνομιακός για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές και μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και να δώσει ώθηση στην περιοχή.

    Η δεύτερη δραστηριότητα στην οποία αναφέρθηκε αφορά τη διάθεση εκτάσεων εξαντλημένων και αποκατεστημένων ορυχείων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ανάπτυξη πρότυπων καλλιεργειών αρωματικών φυτών, δραστηριότητα η οποία, όπως είπε, θα αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος στην περιοχή.

    Σημείωσε πως ήδη η ΔΕΗ είναι σε επαφή με μια σημαντική ελληνική εταιρεία η οποία ασχολείται με το αντικείμενο, για να ερευνήσει την καταλληλότητα των εδαφών αυτών για την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας.

    Δήλωσε επίσης ότι η ΔΕΗ θα υιοθετήσει, θα στηρίξει ένα σωματείο βόλεϊ της περιοχής για να το βοηθήσει να πάει στην Α΄ εθνική, λέγοντας ότι μια μεγάλη ομάδα μπορεί να βοηθήσει την περιοχή καθώς μπορεί να διοργανώνονται μεγάλοι αγώνες στην περιοχή. Σημείωσε ότι η ΔΕΗ δεν θα περιοριστεί μόνο στο να μπει η ομάδα στην Α΄ εθνική αλλά και να δημιουργηθούν τμήματα υποδομής ώστε τα παιδιά και οι έφηβοι να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα που έχει μέλλον. Ανέφερε επίσης ότι σε προχθεσινή επικοινωνία που είχε με τον θρύλο του μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη συζήτησαν να διοργανωθεί το καλοκαίρι ένα καμπ για την εκμάθηση των μυστικών του αθλήματος στα παιδιά της Πτολεμαΐδας.

    Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε τέλος ότι η ΔΕΗ ήταν, είναι θα είναι στην Πτολεμαΐδα και πως είναι στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής και της περιφέρειας για οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις ώστε να στηρίξει σε ό,τι περνά από το χέρι της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι περίμεναν πιο σημαντικές ανακοινώσεις για την περιοχή, όπως για παράδειγμα πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του πολυθρυλούμενου φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στην περιοχή που έχει εξαγγελθεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε σ’ αυτό, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr μονάχα κατόπιν ερωτήσεων δημοσιογράφων. Είπε ότι ο σχεδιασμός είναι για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα σε εδάφη της ΔΕΗ στην περιοχή. Το μεγάλο θα είναι πλέον των 200MW, για το οποίο σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί σε συγκεκριμένο κοινοτικό πλαίσιο «για να διεκδικήσει και συγκεκριμένη ταρίφα ώστε να το κάνει ακόμα πιο προσοδοφόρο». Τα σχέδια αυτά ωστόσο, είπε πως θα οριστικοποιηθούν εντός του 2019 και πως θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες προς την Κομισιόν, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει στήριξη και της κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαλυβουργική: Περιθώριο μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου για τα υπέρογκα χρέη έδωσε η ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξοδο στις αγορές με ομόλογο 400-500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ΔΕΗ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στρατηγική συνεργασία για ανάπτυξη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ετοιμάζει η ΔΕΗ



    ΣΧΟΛΙΑ