• Business

    Βόμβα από την Κομισιόν: Προτείνει την κατάργηση επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος

    • NewsRoom


    Την κατάργηση των επιδοτήσεων στα τιμολόγια ρεύματος προωθεί η Κομισιόν σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης για την Ελλάδα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

    Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για κατάργηση των επιδοτήσεων στα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας μεταξύ των οποίων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Τόνισε ωστόσο ότι δεν έχει συμφωνηθεί η τροποποίηση της σχετικής Οδηγίας καθώς και ότι πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία διαφωνούν. Πρόσθεσε δε ότι ήδη υπάρχει υποχώρηση της Επιτροπής, με πρόταση για αναβολή της κατάργησης αρχικά για 5 και στη συνέχεια για 10 χρόνια.

    Οι συστάσεις του Διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, συνέχιση της υποστήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση, περιορισμό του μεριδίου του λιγνίτη, εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και τις μεταφορές, επιτάχυνση της διασύνδεσης των νησιών και ενίσχυση των ρυθμιστών της αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κούρεμα και διαγραφή χρεών για δανειολήπτες του ΟΕΚ–Ποιοι ωφελούνται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Αίρονται 2 σημαντικοί περιορισμοί στα Capital Controls

     



    ΣΧΟΛΙΑ