• Business

    Νέες προσφυγές της «Ελληνικός Χρυσός» στο ΣτΕ για τις άδειες στις Σκουριές


    Μπαράζ προσφυγών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Δυο ημέρες μετά την πρώτη αίτησή της, η «Ελληνικός Χρυσός» προσέφυγε σήμερα εκ νέου στο ΣτΕ με τέσσερις νέες προσφυγές. Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσέφυγαν και σωματεία εργαζομένων. Όλοι στρέφονται κατά αποφάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.

    Με τις νέες αιτήσεις ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος να χορηγήσει διετή παράταση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών, αλλά και η άρνησή του να χορηγήσει για το ίδιο έργο συμπληρωματική-τροποποιητική άδεια εγκατάστασης.

    Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν ακόμη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, η συνδικαλιστική επαγγελματική οργάνωση των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ Ελληνικός Χρυσός και το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

    Τα Σωματεία προσέφυγαν για το θέμα της παράτασης ενός έτους της άδειας στάσης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελέας: Να δικαστεί ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα δωρεάν νοσήλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και οι 4 μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ΣτΕ για τις άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΛ.ΑΣ: Αυτά είναι τα στοιχεία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη



    ΣΧΟΛΙΑ