• Business

    Μιχάλης Σάλλας: Να γιατί επένδυσα στην Παγκρήτια Τράπεζα

    Μιχάλης Σάλλας. Tραπεζίτης

    Μιχάλης Σάλλας. Tραπεζίτης


    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Μιχάλης Σάλλας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης, δημιουργίας πλούτου και θέσεων απασχόλησης, ένα σχέδιο που θα ενσωματώνει τη γνώση και τις ανάγκες της νέας εποχής.

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο κ. Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ηράκλειο, με θέμα η Ανάπτυξη της Περιφέρειας της Κρήτης, με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

    Όπως τόνισε: Το νέο σχέδιο εξόδου από την κρίση θα πρέπει να έχει ως άμεσο στόχο τη δημιουργία εμπιστοσύνης σε ότι αφορά το μέλλον της χώρας και ασφαλώς της οικονομικής της προοπτικής. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, την συμπαράσταση και την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου, τόνισε ο κ. Σάλλας και υπογράμμισε:

    «Φανταστείτε μια οικονομική και κοινωνική πλατφόρμα με ανοιχτά όλα τα μεγάλα θέματα: Ανταγωνισμό και Ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, Δημοσιονομική Πολιτική και Διοίκηση, Τραπεζικό Ισοζύγιο και Κόκκινα Δάνεια, κλπ. Όλα απαιτούν αντιμετώπιση και μακρόπνοο σχεδιασμό. Απαιτούν επεξεργασία, συμφωνία και τελικώς διατύπωση προτάσεων» είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης ανθρώπων με την κατάλληλη τεχνογνωσία , ειδικούς αλλά και επαγγελματικές οργανώσεις, που μπορούν να δώσουν ουσιαστικές και ευέλικτες λύσεις στα προβλήματα.

    «Οι συζητήσεις δεν φθάνει να περιορίζονται στους δείκτες ή σε κάποια ιδιωτικοποίηση» δήλωσε ο κ. Σάλλας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια και υποστήριξη πάνω σε σχεδιασμένες πολιτικές π.χ. για τον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση τροφίμων, την εξαγωγική πολιτική, την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών Τουρισμού, των υποδομών, την αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς χρήματος, την σύζευξη παιδείας και παραγωγής κλπ.

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Πιστεύω στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και της Κρήτης δήλωσε ο κ. Μιχάλης Σάλλας, τονίζοντας ότι η επένδυση στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα αποτελεί το απότοκο μιας συνολικής εκτίμησης για το πώς θα εξελιχθούν τα
    πράγματα στη χώρα. Ακόμα υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα μεγάλα έργα που συνιστούν υποδομές και θα απογειώσουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κρήτης όπως, το αεροδρόμιο Καστελίου και ο Βόρειος Αξονας.

    Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε ο γνωστός τραπεζίτης και στο ενεργειακό περιβάλλον του νησιού που μπορεί υπό προϋποθέσεις να μεταβάλλει το οικονομικό τοπίο, όχι μόνον για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως σύντομα αναμένεται να δημοσιευθεί στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο διαγωνισμός για την έρευνα και την παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή Νότια και Δυτικά της Κρήτης.

    Γιατί επένδυσα στην Παγκρήτια

    «Πιστεύω απόλυτα στις δυνατότητες και την ιδιαιτερότητα του νησιού. Χαίρομαι που αυτό το νησί είναι ο τόπος μου. Χαίρομαι επίσης που μου δόθηκε η ευκαιρία να επενδύσω μέσω της Παγκρητίου Συνεταιριστικής Τράπεζας εδώ, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Σάλλας και υπογράμμισε:

    «Η επένδυση αυτή είναι το απότοκο μιας συνολικής εκτίμησης για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα στο νησί μας.

    Εδώ στην Κρήτη είμαστε μια οικονομία με περισσότερες δυνατότητες από τις οικονομίες άλλων περιφερειών. Το τοπικό τραπεζικό σύστημα πρέπει κατά την εκτίμησή μου να το λάβει
    αυτό υπόψη του και να υιοθετήσει οράματα και πρακτικές που μπορούν να το τρέξουν πολύ μπροστά.

    Για τη Παγκρήτια και τα σχέδια αναβάθμισης της τράπεζας μπορεί να σας μιλήσει σε μια άλλη συνάντηση η Διοίκησή της. Εγώ αυτό που μπορώ να πω και πιστεύω από την πλευρά μου,
    σαν στρατηγικός επενδυτής είναι πως σύντομα η τράπεζα θα γίνει καινοτόμα σε προϊόντα με σημαντικές δυνατότητες εξυπηρέτησης των πελατών της. Η προσπάθειά μας που είναι ομαδική κατατείνει στο να εκσυγχρονίσουμε και να αναπτύξουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την τράπεζα ώστε να παίξει σπουδαίο ρόλο στην τοπική οικονομία και όχι μόνον.

    Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας άρχισαν ήδη να Φαίνονται, είπε και συνέχισε: Η διοικητική της ενίσχυση με την κ. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και η μικρή ανασύνθεση του Δ.Σ. υπό την προεδρία του κ. Νίκου Μυρτάκη σύντομα θα αποδώσει καρπούς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραίτηση σοκ στις ΗΠΑ – Παρελθόν από την Fed ο αντιπρόεδρος Στάνλεϊ Φίσερ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Στην πόρτα της εξόδου πάνω από 5.000 υπάλληλοι, με μειωμένα «πακέτα» αποζημίωσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Οι αλλαγές και το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ