• Business

    Πώς να σκεφτείτε 20 επιχειρηματικές ιδέες σε 10 λεπτά, σύμφωνα με έναν CEO

    επιχειρηματίες


    Αν ψάχνετε για μια επιχειρηματική ιδέα, σας έχουμε μερικές καθησυχαστικές συμβουλές: δεν χρειάζεται να είναι επαναστατική.

    Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε το επόμενο Amazon ή το Paypal ή το LinkedIn. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσετε με τα πράγματα που γνωρίζετε ήδη. σύμφωνα με τον CEO Ramit Sethi, ο οποίος είναι ιδρυτής του iwillteachyoutoberich.com  (Θα σας διδάξω πώς να είστε πλούσιοι) .

    “Ξέρω ότι είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, ότι ίσως να έχει ήδη κερδοφόρες δεξιότητες, αλλά η αλήθεια είναι πως έτσι μπορεί να έχει”, γράφει στον ιστότοπό του. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αυτές είναι οι τέσσερις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, ώστε να απομονώσετε τις απαντήσεις και να ανακαλύψετε τις κερδοφόρες δεξιότητές σας:

    1. Τι πληρώνετε ήδη;

    Πληρώνουμε ήδη κάποιους ανθρώπους για να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα από αυτά τα πράγματα, σε δική σας οnline επιχείρηση στο διαδίκτυο;

    Παραδείγματα: Καθαρίστε το σπίτι σας, βγάλτε βόλτα το κατοικίδιό σας, μαγειρέψτε τα γεύματά σας.

    2. Τι δεξιότητες έχετε;

    Τι ξέρετε και τι ξέρετε πολύ καλά; Οι δεξιότητες που έχετε και που αισθάνεστε ότι είστε σπουδαίοι γι’ αυτές, είναι σημαντικές. Οι άνθρωποι θέλουν να σας πληρώσουν για να τις διδαχθούν.

    Παραδείγματα: Γνώσεις σε ξένες γλώσσες, γνώσεις προγραμματισμού, δεξιότητες μαγειρικής.

    3. Οι φίλοι σας σε ποια πράγματα θεωρούν ότι είστε καλοί;

    Αυτή η ερώτηση είναι καταπληκτική γιατί, όχι μόνο τονώνει την αυτοπεποίθηση, αλλά αποδεικνύεται απίστευτα αποκαλυπτική.

    Παραδείγματα: ασκήσεις προπόνησης, συμβουλές για σχέσεις, υψηλή αίσθηση μόδας.

    4. Τι κάνετε το πρωί του Σαββάτου;

    Τι κάνετε το Σάββατο το πρωί πριν ξυπνήσουν όλοι οι άλλοι; Αυτό μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτικό, καθώς μπορεί να δείξει τι είναι αυτό που σας παθιάζει και πώς σας αρέσει πραγματικά να περνάτε τον χρόνο σας.

    Παραδείγματα: Περιήγηση σε ιστοσελίδες μόδας, δουλειές στο αυτοκίνητό σας, ανάγνωση βιβλίων γυμναστικής.

    “Περάστε περίπου 10-20 λεπτά γράφοντας πέντε απαντήσεις για κάθε μία από τις τέσσερις παραπάνω ερωτήσεις”, λέει.

    “Μόλις τελειώσετε, θα δείτε ότι τώρα έχετε 20 πιθανές επιχειρηματικές ιδέες που μπορείτε να τις εμπλουτίσετε και να τις αναπτύξετε “.

    Σε μια συνέντευξή του, ο Ramit Sethi είχε πει πως η πιο συχνή ερώτηση, η οποία όπως υποστηρίζει είναι λανθασμένη, που του κάνουν διάφοροι επίδοξοι επιχειρηματίες είναι η εξής: “Αν δεν έχω καθόλου ιδέες για μια νέα επιχείρηση τι κάνω;”

    Το λάθος είναι ότι περιμένουν, όπως λέει, μια μαγική ιδέα να τους έρθει από τον ουρανό. Και αυτό δεν λειτουργεί. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, θα βρείτε μια ιδέα και ας μην είναι η τέλεια ιδέα, ας είναι μία από τις πολλές.

    Αφού αρχίσετε να δημιουργείτε πιθανές και δυνητικές ιδέες, τότε μπορείτε να τις δοκιμάσετε για να δείτε αν είναι καλές και εάν μπορούν να αποφέρουν χρήματα. Αλλά, λέει ο Sethi, μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε εντυπωσιαστεί με την έμπνευσή σας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O CEO των Starbucks μοιράζεται τη συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο πιο αγαπημένος CEO του κόσμου δίνει μια σημαντική συμβουλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O CEO της Airbnb μας συμβουλεύει πώς να ξεκινάμε τη μέρα μας



    ΣΧΟΛΙΑ