• Business

    Ποιοι θέλουν να πλήξουν την Alpha Βank; Ποιοι συνομιλούν με τον John Paulson;

    • Contributor
    John Paulson

    John Paulson


    Τις τελευταίες ημέρες αρκετά ελληνικά media αναφέρονται σε διάφορα ενδεχόμενα που αφορούν τον τραπεζικό κλάδο. Δημοσιεύονται πολλές πληροφορίες οι οποίες δεν φαίνεται να έχουν βάση αλλά είναι σαφές ότι επιδιώξουν να πλήξουν μεταξύ άλλων και την διοίκηση της Alpha Bank.

    Μια τράπεζα με το μεγαλύτερο κεφαλαιακό απόθεμα 3 δισεκ. και με τον μεγαλύτερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας. Έχει κεφαλαιοποίηση 2,9 δις ευρώ και η τιμή της μετοχής βρίσκεται πέριξ των 1,9 ευρώ.

    Μάλιστα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι ένας εκ των βασικών μετόχων της τράπεζας δηλαδή ο Jοhn Paulson που κατέχει το 6,5% , επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για το μέλλον της!!! Το ερώτημα είναι ποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι μιλάνε απευθείας με τον ίδιο τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο έτσι ώστε να έχουν προνομιακή πληροφόρηση;

    Χωρίς καμία αμφιβολία η Alpha Βank ήταν και παραμένει μια από τις βασικές σταθερές στο τραπεζικό σύστημα οπότε η προσπάθεια αποσταθεροποίησης ή στοχοποίησης της είναι βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό.

    Η διοίκηση της τράπεζας υπό τον Δήμο Μαντζούνη και τους κ. Σπύρο Φιλαρέτο και Αρτέμη  Θεοδωρίδη παρά τα όποια προσωρινά προβλήματα είναι βέβαιο ότι κρατάει την Alpha Bank σε υψηλά επίπεδα.  Τραπεζίτες λένε μάλιστα ότι το έργο του κ. Θεοδωριδη είναι υψηλού επιπέδου. Ο ίδιος εκτιμάται ότι εάν τεθεί θέμα διαδοχής στο μέλλον θα δώσει το παρόν.



    ΣΧΟΛΙΑ