• Business

    O CEO των Starbucks μοιράζεται τη συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό του

    Διευθύνων Σύμβουλος των Σταρμπακς


    Ως νέος CEO της εταιρείας Starbucks, ο Kevin Johnson δεν παίρνει μόνο τα σκήπτρα ενός από τα πιο μεγάλα brands του κόσμου, αλλά μπαίνει στο δρόμο για να γίνει ένας από τους πιο διάσημους επιχειρηματικούς ηγέτες της Αμερικής.

    Σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο Johnson αποκάλεσε τον προκάτοχό του, Howard Schultz, ως “τον εικονικό έμπορο της γενιάς του”. Παρά την κληρονομιά που αναλαμβάνει, η μεγαλύτερη συμβουλή του Johnson για τους νέους αφορά το να είναι ο εαυτός τους.

    “Είναι σημαντικό να είσαι άνετος, να είσαι αυθεντικός”, είπε ο Johnson.
    “Μάλλον αυτό το έμαθα αρκετά αργότερα στην καριέρα μου”.

    Ο Johnson, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO στις 3 Απριλίου, μετά από τρία χρόνια που υπηρετούσε ως κύριος λειτουργός της εταιρείας και μετά από μια μακρά σταδιοδρομία στην τεχνολογία, λέει ότι η αυθεντικότητα επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν το καλύτερο δυνατόν στη δουλειά τους. “Το να είσαι αυθεντικός, σημαίνει ότι πρέπει να είσαι ευάλωτος”, είπε.

    “Νομίζω ότι όλοι στον πλανήτη μοιράζονται το ίδιο σύνολο ανθρώπινων εμπειριών. Όλοι έχουμε βιώσει τη χαρά και τη θλίψη, έχουμε βιώσει τον αγώνα προσπαθώντας να επιτύχουμε κάτι και τις προκλήσεις της υπέρβασης των εμποδίων. Και πιστεύω πως όσο γερνάμε στη ζωή και γινόμαστε πιο έμπειροι, είμαστε πιο άνετοι στο να αναγνωρίζουμε με αυθεντικό τρόπο κάποια από τα τρωτά σημεία μας.”

    Για τον Johnson, μια ξεκάθαρη στιγμή όπου διαπίστωσε τη σημασία της αυθεντικότητας, ήταν όταν διαγνώστηκε με μελάνωμα πριν από αρκετά χρόνια. “Αυτό το είδος διαπίστωσης σας προτρέπει να βγείτε και να πείτε: τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή;”, είπε.

    “Εκείνη τη στιγμή, αποφάσισα πως για το υπόλοιπο της ζωής μου θέλω να περάσω το χρόνο μου σε πράγματα που με κάνουν χαρούμενο και με ανθρώπους που αγαπώ. Αυτό είναι ένα απελευθερωτικό πράγμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερις CEOs αποκαλύπτουν το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις φτάσουν στη δουλειά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ο πιο αγαπημένος CEO του κόσμου δίνει μια σημαντική συμβουλή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένας CEO αποκαλύπτει τι θα αλλάξει στο διαδίκτυο την ερχόμενη άνοιξη



    ΣΧΟΛΙΑ