• Business

    Ντέμιαν Κόουπ: Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που το αφεντικό του ΟΠΑΠ μπορεί να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος

    • NewsRoom
    Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

    Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ


    Ο ΟΠΑΠ θα δώσει ειδικό μέρισμα 0,7 ευρώ, θα θέσει σε λειτουργία 10.000 VLTs ως το τέλος του έτους ενώ και σήμερα η μετοχή σημείωσε μεγάλη άνοδο 3,5%. Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους λόγους που το αφεντικό του ΟΠΑΠ Ντέμιαν  Κόουπ δικαιούται να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεια του οργανισμού που διοικεί. Τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2017, είναι εξαιρετικά και είναι σαφές ότι αντικατοπτρίζουν την πρόοδο στην ανάπτυξη του ΟΠΑΠ  με αιχμή τα VLTs και τα νέα στοιχηματικά προϊόντα. Όπως είπε ο Βρετανός manager  κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. «Τα αποτελέσματα του εννεάμηνου αναδεικνύουν την ικανότητα να αναπτύσσουμε τα έσοδα μας, ενώ ταυτόχρονα προωθούμε σημαντικές αλλαγές στρατηγικού χαρακτήρα. Στο τρίτο τρίμηνο, είδαμε τα πρώτα απτά οφέλη από την εισαγωγή και λειτουργία νέων παιχνιδιών, όπως οι συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), τα Virtual παιχνίδια και τα παιγνιομηχανήματα (VLTs).

    Τα νέα προϊόντα, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούμε, θα δημιουργήσουν επιπλέον μακροπρόθεσμη αξία και θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του Οράματος 2020 του ΟΠAΠ».

    Ο κ. Κόουπ εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πρόοδο που παρουσιάζει το έργο των VLTs. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου όπως είπε, είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία σχεδόν 5.300 VLTs, ενώ σήμερα λειτουργούν ήδη 7.144 σε 200 Gaming Halls και 700 πρακτορεία.

    Συνολικά, στόχος της εταιρείας είναι να έχει θέσει σε λειτουργία 10.000 παιγνιομηχανήματα έως το τέλος του έτους. Επιπλέον, ΟΠΑΠ  έχει ήδη εισάγει νέα παιχνίδια από την Novomatic. Ταυτόχρονα, o κ. Κόουπ προανήγγειλε την παραγγελία επιπλέον 2.000 παιγνιομηχανημάτων από τη Synot και 1.400 από την Inspired Entertainment.

    Οι νομοθετικές αλλαγές

    Όσον αφορά τις νομοθετικές αλλαγές και την ψήφισή τους χθες από τη Βουλή, ο κύριος Κόουπ σημείωσε ότι αυτές εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας.

    Τα νέα παιχνίδια

    Τα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού πρωταγωνίστησαν στην ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών στο τρίτο τρίμηνο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι επιδόσεις των νέων Virtual παιχνιδιών, τα οποία έχουν κερδίσει την εκτίμηση των παικτών. Όπως σημείωσε ο κ. Κόουπ, στα σχέδια της εταιρείας είναι να εισάγει νέα είδη Virtual παιχνιδιών, εντός του 2018. Επιπλέον, η εισαγωγή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) εξελίσσεται δυναμικά. Ήδη λειτουργούν σχεδόν 900 SSBTs σε περίπου 450 πρακτορεία, γνωρίζοντας θερμή υποδοχή από το κοινό. Στόχος της εταιρείας είναι η εγκατάσταση 1.500 τερματικών έως το τέλος του έτους και ο διπλασιασμός αυτού του αριθμού έως την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018, στη Ρωσία.

    Ακόμη, ο κ. Κόουπ σχολίασε ότι η ανάπτυξη μιας νέας online στοιχηματικής πλατφόρμας αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τον ΟΠΑΠ . Στο πλαίσιο αυτό, η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της νέας πλατφόρμας προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Τέλος, σημείωσε ότι η εταιρεία αναμένει τις εξελίξεις που αφορούν την αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, βάσει των δηλώσεων της κυβέρνησης ότι θα αναλάβει νέα νομοθετική πρωτοβουλία για αυτόν τον κλάδο.

    Ο τεχνολογικός μετασχηματισμός του ΟΠΑΠ  προχωρά δυναμικά

    Όπως επεσήμανε ο κος Κόουπ, ο ΟΠΑΠ  προχωρά το πλάνο για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων του. «Παρότι πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο, το οποίο περιλαμβάνει και την μετάβαση των παιγνίων σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες, έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Ήδη έχουν εγκατασταθεί νέες τερματικές συσκευές σε πάνω από 4.000 πρακτορεία, που θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για ζωντανό (live) στοιχηματισμό σε αθλητικά γεγονότα».

    «Ειδικό» μέρισμα για κέρδη από παρελθούσες χρήσεις

    Η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει τη διανομή «ειδικού μερίσματος», ύψους 70 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή, που συνδέεται με κέρδη από παρελθούσες χρήσεις. Η σχετική απόφαση, η οποία θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 6 Δεκεμβρίου, βασίζεται στη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει αξία στους μετόχους της.



    ΣΧΟΛΙΑ