Μιχάλης Τσαμάζ. Επικεφαλής ΟΤΕ

Τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης του ΟΤΕ αποκαλύπτουν ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, τονίζει σε έκθεση της η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), διατηρώντας τη σύσταση αγοράς για τον τίτλο.

Η χρηματιστηριακή αναθεώρησε την τιμή-στόχο στα 13,6 ευρώ από 14,2 ευρώ προηγουμένως. Η νέα τιμή υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 28% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η IBG υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITDA του ΟΤΕ την περίοδο 2020-2022, ενώ εκτιμά ότι ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει υψηλότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες, λόγω της απόκτησης των δικαιωμάτων φάσματος.

Πάντως, η χρηματιστηριακή επισημαίνει την ανάκαμψη της κερδοφορίας στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, μετά από πολλά τρίμηνα πτώσης.

Ο OΤΕ είναι ένα καλό «στοίχημα» για να ποντάρει κανείς στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτει, καθώς η αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες υψηλού περιθωρίου (pay-TV, broadband), η πειθαρχία στον έλεγχο του κόστους και τα μειωμένα έξοδα για τόκους, ανοίγουν τον δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας στο μέλλον.

Λίγο μετά τις 16:00 η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρούσε κατά 0,57% στα 10,55 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αύξηση 6,5% στα κέρδη β΄τριμήνου για τον ΟΤΕ – Τσαμάζ: Η Ελλάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση «ματ» από τον Μιχάλη Τσαμάζ: Εξασφάλισε δάνεια 300 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δικτύων της COSMOTE

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Τσαμάζ: Ανεβάζει τον πήχη για το 2017 – Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που επενδύουν

ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here