• Business

    Ο Θανάσης Λαβίδας, η Τάνια Βρανοπούλου και τα 500.000 ευρώ

    Λαβίδας Lavipharm

    Θανάσης Λαβίδας, πρόεδρος Lavipharm (αριστερά), Τάνια Βρανοπούλου, τέως αναπληρώτρια CEO Lavipharm (δεξιά)


    Η πρόσφατη αναδιάρθρωση της εισηγμένης Lavipharm -της οποίας ηγείται ο Θανάσης Λαβίδας– εκτός από μια συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, περιελάμβανε κι ένα «διαζύγιο», το οποίο εκτός όλων των άλλων κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ 500.000 ευρώ.

    Αυτό εκτιμάται ότι ήταν το ύψος της «αποζημίωσης» που έλαβε (βάσει του συμβολαίου της) η τέως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου, η κ. Τάνια Βρανοπούλου, αποχωρώντας από την ηγετική ομάδα διοίκησης.

    Ως γνωστόν, η εταιρία κατάφερε προσφάτως να  λάβει την απαραίτητη «ανάσα» αναδιαρθρώνοντας τον υψηλό δανεισμό της και ο κ. Λαβίδας να παραμείνει ως όφειλε εκτελεστικό μέλος της διοίκησης της, διαψεύδοντας τις φήμες περί απομάκρυνσης του κατ’απαίτηση των τραπεζών.

    Η λογική της «έξωσης» διευθύνοντων συμβούλων και ιδιοκτητών, όπως γνωρίζουν καλά οι νομικοί, δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρξει ουσιαστική μεταβολή στην ιδιοκτησία μιας επιχείρησης στη λογική της διάσωσης (π.χ. Μαρινόπουλος) ή της μετοχοποίησης οφειλών (π.χ. εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών). Οι τράπεζες ωστόσο φαίνεται να πίεσαν την ιδιοκτησία της εταιρίας να προβεί σε μια ουσιώδη αλλαγή που αφορούσε την κεντρική της διοίκηση.

    Κάπως έτσι εξηγείται η αποχώρηση -κατ’ άλλους απομάκρυνση- της κ. Τάνιας Βρανοπούλου, η οποία ήταν σναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος και κατείχε επί 30 συναπτά έτη  διευθυντικές θέσεις εντός του ομίλου, και γενικώς θεωρούνταν «δεξί χέρι» του βασικού μετόχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διελκυστίνδα μεταξύ εταιρίας και πιστωτών της κομβικό σημείο αποτέλεσε ο μάνατζερ που θα αναλάβει να υλοποιήσει την επιχειρηματική αναδιάρθρωση της εταιρίας, και ο οποίος προφανώς θα έχει στενή συνεργασία με τις τράπεζες και θα αναφέρεται σ’αυτές σε τακτική βάση.

    Αν και το πρόσωπο αυτό δεν έχει ακόμη αναδειχθεί, πληροφορίες αναφέρουν πως θα προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τη δομή της Lavipharm και θα έχει τεχνοκρατικό προφίλ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θανάσης Λαβίδας: Συμφωνία με τις τράπεζες για ρύθμιση δανείων της Lavipharm ύψους 26 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ